Peste 2.500 de angajati, 20 de companii, in doua cladiri de birouri clasa A. Aceasta este evolutia centrului de business dezvoltat in ultimii doi ani, in ansamblul Openville, primul proiect mixt din vestul tarii, investitie a companiilor IULIUS si Atterbury Europe. In curand, alti 19.000 mp vor fi finalizati, intr-un nou imobil.

Realizat in doua etape, dintre care prima se afla in curs de finalizare, ansamblul Openville aduce schimbari importante in centrul Timisoarei. Conceput ca un proiect cu functiuni complementare de office, retail si leisure, dispuse in jurul centrului comercial Iulius Mall, proiectul a livrat pe piata, pana acum, o suprafata de 31.000 mp de birouri clasa A. Stocul va creste in perioada urmatoare, odata cu finalizarea unei noi cladiri.

United Business Center (UBC) reprezinta brandul sub care au fost dezvoltate cele doua imobile de birouri, finalizate in 2017, din totalul de sapte pe care il va include ansamblul. Inchiriate din faza de constructie, UBC 1 si UBC 2 s-au impus drept pol de business al regiunii, cu nume importante din domeniul IT si automotive aflate pe lista chiriasilor: Intel, Microsoft, Ness Digital Engineering, Atos, Veoneer, ACI Worldwide, Bitdefender, Azets, Steadforce, Flex Romania si altele.

Consolidarea pozitiei dominante pe piata dezvoltarilor de birouri din Timisoara va continua odata cu finalizarea, in perioada urmatoare, a celei de-a treia cladiri, de 19.000 mp. NTT Data si Visma Software au inchiriat suprafete ample, in UBC 3 urmand sa se mute si alte companii multinationale care vor fi anuntate in viitorul apropiat.

Cea mai inalta cladire de birouri din Romania, realizata la Timisoara

Cladirea de birouri emblematica pentru polul de business din centrul Timisoarei va fi UBC 0. Cu 155 de metri inaltime si 27 de etaje, aceasta va fi cea mai inalta cladire office din Romania. Lucrarile sunt in plina desfasurare dupa demararea acestora in primavara anului trecut.

UBC 0 va include o suprafata inchiriabila impresionanta - 52.000 mp de birouri clasa A - aproape cat insumeaza cele trei cladiri UBC functionale, prevazute in prima etapa de dezvoltare a proiectului. Principala caracteristica a cladirii o reprezinta suprafetele generoase de pe fiecare nivel, care depasesc 2.000 mp, fiind spatii flexibile, fara coloane interioare si cu multa lumina naturala, care pot fi partitionate astfel incat sa se adapteze cerintelor clientilor.

Conceputa ca o cladire cu functiuni mixte, UBC 0 va include, la parter, magazine premium, dar mai ales restaurante si cafenele, care vor beneficia de terase si panorama spre parcul din ansamblu. In plus, etajul intai este rezervat unui centru pentru evenimente de afaceri si corporate, cu nu mai putin de sapte sali moderne.

Gradinita in limba engleza, fitness center, food court si servicii, in acelasi loc

Openville a atras companii care doresc sa le ofere angajatilor cele mai moderne conditii de lucru si, mai ales, acces la facilitati diverse, in timpul programului si dupa orele petrecute la serviciu. Cei peste 2.500 de angajati din cladirile de birouri beneficiaza de vecinatatea cu Iulius Mall, unde gasesc sute de magazine, food court, restaurante, fitness center si cinema multiplex. In plus, au la dispozitie numeroase servicii, de la institutii publice unde isi pot face pasaportul, permisul auto sau isi pot plati taxele, pana la unitati bancare, gradinite, clinici medicale si saloane de infrumusetare.

Pe langa economia de timp, beneficiile sunt si de ordin financiar. Angajatii din Openville sunt inclusi intr-un program de fidelizare, denumit „Card Partener”, care le ofera, in orice zi sau perioada a anului, discount-uri de pana la 25%, la sute de operatori din Iulius Mall Timisoara.

Odata cu finalizarea primei etape a proiectului, acestia vor avea acces la numeroase alte servicii: o gradinita si o scoala primara cu predare exclusiv in limba engleza, dupa curriculum britanic, sali pentru evenimente private, un nou concept de cinema multiplex, cel mai mare club de fitness din Romania si mai multe magazine. Iar parcul din ansamblu le va oferi oportunitatea de a se relaxa in aer liber, in pauze, dar si de a socializa si a se relaxa, la numeroasele cafenele si restaurante care vor fi amenajate aici.

Proiectul Openville Timisoara presupune o investitie in valoare de peste 220 milioane de euro, cea mai mare din vestul tarii, in domeniul imobiliar. Prima etapa va include: 47.000 mp de retail, noi branduri, 50.000 mp de spatii office in operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) si alti 52.000 mp in constructie (UBC 0), un parc si 4.068 de locuri de parcare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri