Iulius a inaugurat o noua cladire de spatii de birouri in Openville Timisoara, a doua in decursul acestui an

Compania Iulius a finalizat o noua cladire de birouri, de peste 13.000 mp, in ansamblul Openville Timisoara, proiect mixt pe care il realizeaza impreuna cu Atterbury Europe in proximitatea Iulius Mall. United Business Center 1 (UBC 1) este cea de-a doua cladire inaugurata in Timisoara in anul 2017, dupa UBC 2 (18.000 mp), in luna ianuarie. Cu recenta realizare, suprafata office totala livrata de Iulius pe piata locala, in decursul unui singur an, a ajuns la 31.000 mp.

In prezent, in ansamblul mixt Openville Timisoara se lucreaza la a treia cladire de birouri - UBC 3, cu 19.000 mp inchiriabili, care va fi finalizata in 2018. Visma Software, dezvoltator norvegian de solutii software pentru managementul afacerilor, a inchiriat in UBC 3 un spatiu de 4.200 mp. Totodata, la inceputul anului viitor va fi demarata constructia UBC 0, cea mai inalta cladire din Romania (155 metri si 27 de etaje).

La momentul inaugurarii primei etape de dezvoltare a proiectului Openville, in trimestrul patru din 2018, componenta de birouri a ansamblului va include o suprafata de 50.000 mp in operare (in cladirile UBC 1, UBC 2 si UBC 3) si alti 50.000 mp in constructie (in cladirea UBC 0).

Cladirea recent inaugurata are 12 niveluri, iar printre companiile care au inchiriat spatii in UBC 1 se numara Atos (6.000 mp), furnizor international de servicii IT, si Intel (2.400 mp), producator mondial in domeniul tehnologiei. Pe langa dotarile de clasa A, UBC 1 se evidentiaza in peisajul urban prin arhitectura, cladirea avand forma triunghiulara. Totodata, dispune de acces direct spre parcul si noile zone de retail care urmeaza a fi amenajate in ansamblul Openville. Imobilul a fost construit potrivit principiilor pentru cladiri verzi si va beneficia de certificare LEED.

Citeste si:
Taco Bell deschide primul restaurant din vestul tarii
Taco Bell deschide primul...

Ansamblul Openville Timisoara (foto), cel mai mare proiect cu destinatie mixta din vestul Romaniei, va fi inaugurat in trimestrul patru al anului viitor, odata cu finalizarea primei etape de dezvoltare, care va include: 100.000 mp de birouri clasa A, o suprafata aditionala de 47.000 mp de retail, un parc de 55.000 mp, un pasaj subteran destinat traficului auto si peste 1.500 de noi locuri de parcare, amenajate intr-o parcare supraetajata si una subterana.

A doua etapa a proiectului Openville Timisoara va presupune dezvoltarea a aproximativ 85.000 mp de spatii office (in alte patru cladiri) si a 25.000 mp de spatii de retail, in functie de cerintele pietei. Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe si reprezinta o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri