Cel mai mare retailer din Romania finanteaza ONG-urile mici

Kaufland Romania, in colaborare cu Asociatia Act For Tomorrow, lanseaza programul START ONG – primul si singurul program de finantare dedicat ONG-urilor mici sau a celor aflate la inceput de drum.

Finantarea totala acordata de Kaufland Romania pentru dezvoltarea micilor ONG-uri este de 500.000 de euro, prin sustinerea a peste 100 de proiecte in 2019.

De la 1 martie 2019, pot sa aplice la START ONG organizatiile non-guvernamentale mici sau infiintate in 2019, dar si institutii publice din sfere precum educatia (de exemplu gradinite, scoli) si cu rol social (cantine publice, centrele pentru persoane varstnice si copii). Acestea pot inscrie proiecte din domeniile educatie, mediu, sanatate, social si cultura si pot obtine finantari de pana la 10.000 de euro fiecare.

Conditiile pentru eligibilitate sunt disponibile pe www.startong.ro. Tot pe aceasta platforma trebuie inregistrate proiectele propuse pentru finantare, urmand regulamentul si indicatiile din platforma. Evaluarea proiectelor se va face de catre un juriu format de Asociatia Act For Tomorrow, in ordinea solicitarilor primite pana la epuizarea bugetului lunar, iar restul proiectelor neevaluate vor putea fi inscrise in competitie in urmatoarele apeluri lunare.

START ONG se desfasoara prin intermediul a noua runde succesive de apeluri de proiecte, care vor fi lansate pe tot parcursul anului, incepand cu data de 1 a fiecarei luni calendaristice, iar primul apel va fi accesibil din 1 martie 2019.

Citeste si:
Kaufland lansează o aplicație pentru reducerea obezității infantile
Kaufland lansează o aplicație...

Programul creat de Kaufland Romania are trei praguri de finantare:
• pragul I, cu o valoare de pana la 1000 de euro
• pragul II, cu o valoare cuprinsa intre 1000 si 5000 de euro
• pragul III, cu o valoare cuprinsa intre 5000 si 10.000 de euro.

,,Bunatatea este singura investitie care nu da niciodata gres. Lucrand in stransa legatura cu societatea civila, sprijinind-o si vazand cum contribuie ea la dezvoltarea comunitatii, ne-am convins ca aceasta afirmatie a unui celebru filosof este adevarata. Responsabilitatea sociala si fata de mediul inconjurator este prioritatea noastra, asa ca ducem sustinerea societatii civile la urmatorul nivel. Astfel, am creat START ONG, care ne permite sa investim in dezvoltarea ONG-urilor mai «tinere» si sa le sustinem ideile.’’, a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.

,,START ONG este o provocare atat pentru noi, Asociatia Act For Tomorrow, cat si pentru entitatile care vor aplica in acest program. Ne-am propus, impreuna cu Kaufland Romania, sa sustinem acele organizatii care au idei creative si oameni dornici sa schimbe in bine situatia comunitatilor. Dorim ca prin implementarea acestor proiecte sa impactam societatea intr-un mod mai pozitiv. Educatia, mediul, sanatatea, socialul sau cultura sunt domeniile fara de care dezvoltarea durabila a unei tari nu poate exista’’, a declarat Andrei Cosuleanu, Presedintele Asociatiei Act For Tomorrow.

Mai multe informatii legate de regulamentul programului, criterii de eligibilitate si evaluare sunt disponibile pe site-ul www.startong.ro.

Citeste si:
Activist de mediu: Primarii sunt responsabili de menținerea curățeniei
Activist de mediu, despre...

Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine in 7 tari si o retea de 121 de magazine in Romania. Kaufland detine distinctia Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienti, acordata de Institutul international ICERTIAS, in urma unei analize de piata. Strategia noastra are ca scop indeplinirea dorintelor clientilor cu accent pe garantiile si serviciile noastre, varietate, un nivel ridicat de calitate s

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri