Clinica Sanador, suspectata de inselaciune. Pacientii ar fi platit pentru servicii decontate de Casa de Asigurari

Procurorii si politistii fac perchezitii la clinica medicala privata Sanador. Sunt suspiciuni privind comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri, informeaza Digi24.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice ridica documente ce ar putea sustine acuzatiile formulate deja impotriva reprezentantilor clinicii. Acestia sunt suspectati ca ar fi incasat bani atat de la pacienti, cat si de la Casa de Asigurari de Sanatate pentru diverse operatii facute pentru pacienti care aveau probleme cardiovasculare.

Nu se poate vorbi de un prejudiciu deocamdata. Urmeaza sa se verifice cam cati pacienti ar fi fost inselati astfel, mai scrie Digi24.

La sfarsitul anului trecut, furnizorul de servicii medicale private Sanador a inaugurat Centrul Oncologic - un centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului. Acesta este localizat in apropiere de Piata Victoriei din Bucuresti si este integrat Spitalului Clinic Sanador, valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ 20 milioane de euro, suma provenita din fonduri proprii si credite bancare.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic beneficiaza de suportul tuturor departamentelor din cadrul acestuia: bloc operator la standarde internationale (fiecare sala de operatie este dotata cu plafon cu flux laminar, avand grad de asepsie 3-4, asigurand protectie totala impotriva infectiilor intraspitalicesti), anestezie si terapie intensiva, radiologie si imagistica medicala, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante.

Citeste si:
Sanador a mărit capacitatea de testare COVID. Rezultatele,...
Sanador a mărit capacitatea...

La inaugurarea Centrului Oncologic Sanador a participat si ministrul Sanatatii, care a precizat ca va sustine aceasta unitate medicala, dat fiind ca sistemul public de sanatate nu este suficient de dezvoltat in acest sector. Tot atunci, Doris Andronescu, directorul general al Sanador, a precizat ca se asteapta ca in primul an centrul medical sa ofere servicii pentru in jur de 1.300 de pacienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri