Sanador anunță că testările pentru COVID-19 vor fi gratuite prin bilet de trimitere de la CNAS

Sanador anunță că testările pentru depistarea infecției cu COVID-19 vor fi gratuite cu bilet de trimitere de la medicul epidemiolog, după ce autoritățile au decis decontarea testelor din bugetul CNAS. Înainte de a face acest anunț, Sanador preciza că a făcut demersuri fără succes să intre în programul național prin care pacienții nu trebuie să plătească pentru testarea de coronavirus. Reacția a avut loc după ce unitatea privată a anunțat că începând de vineri face teste contra cost pentru COVID-19.

”Ca urmare a recentei decizii a autorităților de a deconta testarea SARS-COV-2 din bugetul CNAS tuturor pacienților cu BILET DE TRIMITERE de la medicul epidemiolog, aceste testări se pot face acum fără plata la SANADOR. Pentru toți ceilalți care doresc să facă testarea, fără a avea BILET DE TRIMITERE, o pot face cu plata”, au precizat reprezentanții Sanador.

Inițial, după ce Sanador a anunțat că începând de vineri face teste contra cost pentru COVID-19, clinica privată a declarat că a făcut demersuri fără succes să intre în programul național prin care pacienții nu trebuie să plătească pentru testarea de coronavirus. Sanador a precizat că a făcut gratuit sute de testări, dar acesta este un proces extrem de costisitor pe care nu îl mai poate susține.

Compania a precizat că a făcut „toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare”, pentru ca pacienții asigurați să nu plătească testarea.

Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare este un program al Ministerului Sănătății prin care sunt decontate echipamentele și materialele necesare spitalelor care sunt incluse în acesta, cum ar fi dotarea cu aparate de testare și kituri pentru coronavirus.

Citeste si:
Sanador a mărit capacitatea de testare COVID. Rezultatele,...
Sanador a mărit capacitatea...

Precizările Sanador:

Sanador a efectuat gratuit, susținand din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susține.

De asemenea, am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intră în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit și dorim în continuare că pacienții asigurați să beneficieze de testare fără plata.

Menționăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar și pentru echipamente, dezinfectanți și achiziția de noi kituri. Dorim cu putere să venim în sprijinul oamenilor și, în acest sens, am pus la dispoziție spații și aparatură, am suplimentat rigorile în privința igienei, controlului și a triajului.

Citeste si:
Coronavirus | Bilanț 20 august: 1.346 noi cazuri de infecție
Coronavirus | Bilanț 20...

Credem că, în acest context unic de pandemie, orice acțiune este importantă.

Rămânem deschiși la orice colaborare pentru a ușura situația oamenilor care au nevoie de testări.

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri