Spitalul Clinic SANADOR inaugurează primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România. Totodată, a fost deschisă prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are autonomie completă.

„Inaugurăm astăzi cel mai avansat bloc operator dintr-un spital din România, complet digitalizat, care beneficiază de cele mai avansate echipamente și tehnologii disponibile în prezent în lume, toate integrate pentru a face posibile cele mai performante intervenții chirurgicale, în condiții de maximă siguranță pentru pacienți. Am creat prima sală hibridă mobilă din România pentru a susține desfășurarea unor intervenții complexe de chirurgie cardiacă, oferindu-le pacienților toate opțiunile de tratament disponibile, în același timp operator. Pe lângă toate, avem și o sală nouă de terapie intensivă pentru chirurgia cardiacă, în care pacienții se vor recupera rapid și în deplină siguranță”, a declarat Dr. Doris Andronescu, director general SANADOR.

Noul bloc operator, cu două săli de operație ultramoderne, și noua secție de terapie intensivă, cu 8 paturi, se adaugă celor deja existente la Spitalul Clinic SANADOR, numărul sălilor de operație ajungând astfel la 12, în vreme ce numărul paturilor de terapie intensivă a crescut la 49. Totodată, inaugurarea este parte dintr-un proiect mult mai amplu, unic în România, de integrare digitală completă a întregului bloc operator, deja în plină desfășurare. Noile spații au fost construite, amenajate, echipate și date în folosință în doar 8 luni, pe baza unei investiții totale de peste 6 milioane de euro.

Ce semnifică un bloc operator complet digitalizat

Primul bloc operator complet digitalizat din România dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional. Fiecare din cele două săli de operație inaugurate este dotată cu mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație și un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni. Pe lângă acestea, pot fi proiectate pe oricare dintre monitoare informații din dosarul electronic al pacientului, inclusiv rezultatele unor investigații imagistice anterioare, dar și imagini oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, ecocardiograful, monitorul de terapie intensivă cu semnele vitale. Imaginile pot fi transmise la distanță în timp real, cu posibilitatea adnotării și marcării lor direct pe ecran, iar echipa operatorie poate primi feedback audio și video, de asemenea pe ecran și în timp real, de la distanță. Este astfel posibilă interacțiunea cu specialiști aflați oriunde în lume, cu streaming video 4K.

În plus, pe lângă monitorizarea continuă a parametrilor vitali ai pacientului, există și o monitorizare a parametrilor sălii de operație, pe care sistemul integrat îi face ușor de controlat: temperatura, presiunea, iluminarea. Fiecare nouă sală de operație de la Spitalul Clinic SANADOR primește aerul purificat și sterilizat de propria centrală de tratare a aerului, care este introdus cu suprapresiune, ceea ce înseamnă că doar aerul curat poate intra în sală. În plus, aerul din sălile de operație este complet schimbat cu aer purificat într-un ritm de 80 de cicluri pe oră, ceea ce asigură gradul maxim de asepsie și reduce foarte mult riscul de infecții nosocomiale.

Prima sală hibridă mobilă din România

Ambele săli operatorii inaugurate la Spitalul Clinic SANADOR sunt dotate cu mese operatorii radiotransparente, dintre care una este echipată cu blat de carbon, ceea ce-i asigură o radiotransparență totală, de 360 de grade. Astfel, fiecare dintre cele două săli poate deveni o sală hibridă mobilă atunci când se folosește angiograful mobil Ziehm Vision RFD Hybrid Edition, cel mai avansat model de braț C mobil disponibil la acest moment în lume, introdus în premieră în România la Spitalul Clinic SANADOR.

Spre deosebire de sălile hibride fixe, în care angiograful tradițional ocupă locul principal și echipa operatorie trebuie să-și găsească locul în jurul acestui echipament, angiograful mobil achiziționat de SANADOR, ultraperformant, ocupă puțin spațiu și poate fi mutat în funcție de nevoi, ceea ce permite efectuarea unor intervenții hibride complexe cu echipe chirurgicale extinse, în condițiile de bloc operator cu grad maxim de asepsie.

Intervențiile hibride presupun realizarea unor intervenții de chirurgie cardiacă și a unor proceduri de cardiologie intervențională, la același pacient, de aceeași echipă operatorie, în același timp operator, cu beneficii foarte mari pentru pacient.

Ce include noua secție de terapie intensivă cardiovasculară

Noua secție de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR se remarcă prin echipamentele de ultimă generație, integrate informatic într-o platformă digitală. Pentru cazurile grave, medicii intensiviști de la SANADOR dispun și de un dispozitiv de oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO), așa-numitul „plămân artificial”.

Fiecare pat dispune de toate dotările necesare pentru o autonomie completă și integrează toate echipamentele necesare unui pacient în stare critică: sisteme de monitorizare avansată, saltele antiescară cu senzori de greutate, sistem de ventilație automată, infuzomate, injectomate, stație de lucru conectată la dosarul electronic al pacientului. Paturile sunt multifuncționale, programabile și versatile și facilitează începerea programului de recuperare la foarte scurt timp după operație. În plus, prin bateria cu care sunt echipate, paturile au autonomie completă și pot fi transportate cu ușurința cu care se conduce o mașină electrică.

Sursa foto: Sanador

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri