MOL Romania investeste 425.000 euro in constructia unui heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”. Lucrarile vor incepe in toamna anului 2019.

MOL Romania in parteneriat cu Asociatia Inima Copiilor construiesc un heliport pe acoperisul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”, initiativa prin care se doreste reducerea timpului de transport catre spital pentru pacientii aflati in stare grava.

Lucrarile la constructia heliportului, primul pe un spital pediatric din Romania, vor incepe in toamna acestui an, in urma unei investitii de 425.000 euro.

Transbordarea pacientului in stare foarte critica care are nevoie de ingrijiri este dezastruasa in Bucuresti

"Aceasta constructie este foarte importanta pentru noi in primul rand deoarece ne va permite sa intervenim mai repede si cu sanse mai mari de succes in cazurile grave. Am avut cazuri de pacienti pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauza ca au ajuns la noi prea tarziu si suntem convinsi ca o data cu finalizarea acestei constructii, va creste si numarul copiilor pe care ii salvam", a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

Doctorul Cirstoveanu a precizat ca discutiile au inceput in urma cu mai multi ani, insa bazele au fost puse acum un an de zile. Expertizele demarate de consultantii angajati au aratat ca proiectul este fezabil, a conchis acesta.

"Am angajat consultanti care au mai facut acest lucru, in acest caz fiind vorba de ABC Development Aviation. Expertizele ne spun ca se poate construi acest heliport", a tinut sa precizeze medicul de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”.

Intrebat de necesitarea unui heliport, medicul a aratat ca o jumatate de ora poate fi critica pentru pacienti, mai ales pentru cei care se afla in stare grava, daca ii aduci asa cum sunt adusi in Bucuresti. Zdruncinaturile pot fi fatale, iar mai multe estimari arata ca 40% din pacientii foarte critici sunt adusi pe calea aerului la spitale.

"Am avut pacienti care in transportul de la Baneasa catre Spitalul Marie Curie au murit. Am avut pacienti care au intarziat din cauza transportului si asta i-a costat mult. Sunt implicatii importante pentru sanatate", a declarat doctorul Catalin Cirstoveanu.

“MOL Romania isi doreste sa sustina acele proiecte care raspund nevoilor reale ale comunitatii si ne bucuram foarte mult ca, dupa finalizarea acestui proiect, pacientii aflati in stare grava si care necesita interventii de urgenta vor avea o sansa in plus la viata si la recuperare,” a tinut sa precizeze Camelia Ene, CEO & County Manager MOL Romania.

Intrebata de motivul pentru care MOL Romania a decis sa se implice in construirea unui heliport pe acoperisul Spitalului Marie Curie, primul pe un spital pediatric din Romania, Camelia Ene a declarat ca, anterior, compania a sprijinit proiecte ale Asociatiei Inima Copiilor in favoarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie”. De asemenea, ea a precizat ca a fost personal in spital, unde a participat la traininguri, in urma carora a realizat ca trebuie sa se implice mai mult.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” este o donatie a statului polonez pentru copiii din Romania, fiind construit de firma poloneza BUDIMEX in anul 1984. Spitalul ofera asistenta medicala de specialitate pentru copii, asigurand servicii de urgenta, curative si profilactice. In anul 2015, 104.858 de pacienti au primit ingrijiri la UPU din cadrul Spitalului.

MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai importante companii petroliere din Romania, cu o prezenta de peste 20 ani pe piata autohtona. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 218 statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd.

Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 9 tari, din care 218 in Romania.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri