NN susține Asociația Inima Copiilor și donează pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie. Am stat de vorbă cu Gabriela Lupaș-Țicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România, și Alexandru Popa, Președintele Asociației Inima Copiilor, pentru a afla motivația din spatele campaniei și care sunt așteptările în urma acestui proces.

Wall-Street: De ce a decis NN să se implice în renovarea secției din Spitalul Marie Curie și nu dintr-un alt spital?

Gabriela Lupaş-Ţicu: Copiii care vin pe lume cu malformații cardiace au nevoie de tot ajutorul, mai ales când vorbim de o intervenție chirurgicală care le poate salva viața. Pentru ei și familiile lor, extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie înseamnă o șansă în plus să poată fi operați la timp. Iar pentru spital, înseamnă de două ori mai mulți copii care pot primi în fiecare an atenția medicală de care au nevoie pentru a se face bine.

Nu stăm pe gânduri când vine vorba de sănătate și găsim mereu soluții să ajutăm acolo unde este cel mai mult nevoie. Când am aflat despre planurile Asociației Inima Copiilor pentru acest proiect, am știut că așa putem face cu adevărat o diferență, iar implicarea noastră a fost o decizie firească.

Wall-Street: Care sunt aşteptările vizavi de renovarea secției? Cum ar trebui să arate aceasta?

Alexandru Popa: Extindem Secția de Cardiochirurgie de la Marie Curie și o dotăm cu tot ce este necesar pentru ca minunații chirurgi care lucrează acolo să poată opera 400 de copii în fiecare an. Adică de două ori mai mulți decât acum...

Am construit această secție între 2009 și 2011 și am știut încă de atunci că ea va trebui extinsă imediat ce spațiul necesar va fi disponibil. Proiectul este unul integrat, conceput conform viziunii echipei medicale și implementat după cele mai înalte standarde ale acestui domeniu atât de special.

Elementele-cheie sunt amenajarea celei de-a doua săli de operații și mărirea numărului de locuri de terapie intensivă cardiacă: acum sunt 6 și vor fi 18 sau chiar 20. Construim astfel o secție care va avea nu doar dublul capacității actuale, ci și condițiile să poată opera copii cu malformații mai complexe, care au nevoie să stea mai mult timp în terapie intensivă.

Vom amenaja și saloane în care vor fi îngrijiți copiii înainte și după operație. Reamenajăm și modernizăm toate spațiile, instalațiile și aparatura. Ca să aveți și o reprezentare de suprafață, secția va crește de la 745 metri pătrați la peste 1.900 metri pătrați.

Wall-Street: De ce ar trebui românii să se implice într-o astfel de cauză?

Alexandru Popa: Dacă ar fi să aleg un singur argument, implicarea cât mai multor oameni este un ajutor real în demersurile noastre de a aduce lucrurile acolo unde ele ar trebui să fie de multă vreme! Nu vrem să facem ceva nemaivăzut și nemaiauzit. Vrem doar normalitate și speranță în viața copiilor născuți cu malformații cardiace.

Fiecare an aduce României încă 1.000 de copii care vin pe lume cu inimile grav bolnave. O parte dintre ei trebuie operați urgent, alții sunt în așteptare sau trebuie reoperați. Așa se face că în fiecare an lista celor care au nevoie de operații pe inimă este la fel de lungă: 1.500 de copii.

În total, doar 500 dintre ei pot fi operați acum în spitalele din țară. Dintre ceilalți, unii pot ajunge să fie operați, pe cheltuiala familiilor sau a statului, în străinătate. Iar alții, din păcate, pur și simplu nu apucă operația. Situația este foarte gravă, dar nu de nerezolvat. Cu cât mai mult ajutor primim, cu atât putem face pași mai mari către momentul în care România nu își va mai lăsa fără șanse niciun copil născut cu inima bolnavă.

Wall-Street: Cum ar putea fi oameni impulsionați să se implice în astfel de acțiuni de caritate?

Alexandru Popa: Tot ce am făcut încă de la începutul activității noastre, în 2006, a fost posibil doar cu banii pe care îi primim de la oameni și de la companii. Suntem într-o continuă campanie de strângere de fonduri. Încercăm de fiecare dată să comunicăm cât mai clar și către cât mai mulți oameni ce facem, cum ne pot ajuta și de ce să ni se alăture.

Pentru extinderea Cardiochirurgiei de la Marie Curie, impulsul nu vine doar de la noi, ci și de la unul dintre cei mai longevivi parteneri ai noștri: NN România a donat 500.000 euro pentru startul proiectului și va dubla toate donațiile pe care le primim prin SMS. Oricine vrea să ne ajute poate trimite un SMS cu textul LOVE la numărul 8844 și începe să doneze 2 euro în fiecare lună. NN dublează toate aceste donații.

Wall-Street: Credeţi că veți reuşi să depășiți suma stabilită, cei 3 milioane de euro?

Alexandru Popa: Obiectivul nostru în acest proiect este dublarea numărului de copii operați pe inimă în fiecare an la Marie Curie. Extinderea Cardiochirurgiei este calea prin care atingem acest obiectiv, iar suma de 3.000.000 de euro este o estimare a costurilor totale ale proiectului, care poate evolua pe măsură ce parcurgem etapele inițiale: proiectare, negociere, achiziții. Avem parteneriate serioase și experiență îndelungată cu astfel de proiecte, deci suntem încrezători că vom finaliza proiectul la calitatea pe care ne-o dorim, cu cele mai bune costuri.

Wall-Street: În cât timp estimați că veți strânge suma necesară?

Alexandru Popa: Proiectul va începe la jumătatea anului 2022 și fiecare etapă are costurile ei, deci vom avea nevoie de bani pe toată durata lucrărilor. Mulțumită parteneriatului cu NN și tuturor celor care donează deja prin SMS sau în alte moduri, pot să spun că am început cu dreptul.
Și sper ca acest început bun să întărească mesajul pe care îl transmitem tuturor celor care se gândesc să ne sprijine: ajutorul fiecăruia contează și împreună vom produce o schimbare majoră în situația copiilor născuți cu malformații cardiace!

Wall-Street: Care sunt obiectivele NN in urma unei astfel de campanii?

Gabriela Lupaş-Ţicu: În primul rând, să punem umărul acolo unde contează. Apoi, pentru că știm cât de puternică poate fi o comunitate adunată în jurul unui obiectiv comun, vrem să ajungem la cât mai mulți oameni care ar putea să se alăture. În final, toate ne aduc mai aproape de realizarea unui proiect care poate face diferența pentru inimile mici care vin pe lume cu malformații cardiace.

În urma donației NN, lucrările pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie pot începe în prima parte din 2022. Mai departe, planul este ca totul să fie gata în aproximativ un an și jumătate, iar acest lucru nu se poate întâmpla fără implicarea cât mai multor donatori, la fel ca până acum.

Secția a fost construită și amenajată de Asociația Inima Copiilor tot cu sprijinul foarte multor donatori individuali, între 2009 și 2011. Atunci, numai din donațiile prin SMS s-au strâns peste 650.000 de euro, iar sprijinul comunității a continuat să susțină activitatea secției mai departe.

Acesta este un articol parte a unui proiect marca wall-street.ro, realizat în parteneriat cu NN.

Sursa foto: NN Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri