Penny Market a raportat o cifra de afaceri de 3,45 mld. lei in anul fiscal 2018, in crestere cu 15% fata de rezultatele din 2017. Anul trecut, grupul a investit peste 346 mil. de lei in modernizarea si extinderea retelei, ajungand azi la un numar de 237 de magazine si trei centre logistice. De asemenea, contributia Penny Market la bugetul de stat al Romaniei in 2018 a fost de peste 167 mil. lei.

“Anul 2018 a fost foarte bun pentru noi. Mai mult, suntem mandri ca performantele echipei din Romania ne-au pozitionat ca tara cu cele mai bune rezultate din punct de vedere al cresterii vanzarilor in cadrul grupului. Noi vom continua procesul de dezvoltare, un semn clar ca avem incredere in Romania, o piata in care exista mult potential pentru un plan de investitii sustinut pe termen lung”, a declarat Daniel Gross, Director General REWE Romania| PENNY Market.

15 magazine noi in 2018

In 2018, Penny Market a inaugurat 15 noi magazine si a finalizat remodelarea a 170 de magazine in format Future Store in toata tara. Procesul de remodelare a inceput in martie 2015 si s-a incheiat in luna noiembrie a anului 2018 si a presupus investitii in valoare de peste 120 milioane de lei.

Penny a intrat pe piata din Romania din anul 2005, avand o politica de achizitii axata pe sortimente de la producatori regionali si colaborari cu producatori locali.

76% dintre produse de la furnizori din Romania

In prezent, 76% dintre produsele aflate pe rafturile magazinelor Penny sunt achizitionate de la producatori si furnizori locali, contribuind astfel la dezvoltarea sectorului agroalimentar si sustinerea economiei romanesti.

Penny Market este conceptul grupului german Rewe si unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, cu primul magazin deschis pe piata locala in anul 2005.

Intreaga retea este deservita de trei centre logistice situate in localitatile Stefanestii de Jos, Turda si Bacau. In prezent, reteaua Penny Market in Romania este alcatuita din 237 de magazine la nivel national si o echipa formata din 4.500 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri