Miza schimbarii de la CNAB: 8 milioane de euro pe an, pentru 40 de ani

Noul director general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB) este George Alexandru Ivan, care are un mandat de interimat de 4 luni. Acesta in inlocuieste pe Gabriel Stroe, demis la cererea ministrului Transporturilor, Razvan Cuc. Surse ministeriale au declarat pentru G4Media.ro ca miza schimbarii ar fi concesionarea parcarilor aeroportului catre un partener privat: o afacere de 8 milioane de euro pe an, timp de 40 de ani.

Ministrul Razvan Cuc a dat joi semnalul inlocuirii sefului interimar al CNAB, Gabriel Stoe, acuzat ca tolereaza mizeria din Aeroportul Otopeni.

Inlocuitorul acestuia, George Alexandru Ivan, potrivit G4Media.ro, este seful departamentului comercial al companiei si nepotul lui Eugen Davidoiu, fost sef al unor mari companii de stat precum Electrica Serv, Termoelectrica si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

George Alexandru Ivan a fost abonat si el la functii in marile companii de stat, potrivit CV-ului sau: director in ElectricaServ, membru in CA al Companiei de Aeroporturi, director Electrificare CFR, membru in CA al CNAIR si director RADET.

Miza schimbarii de la varful Companiei Aeroporturi este concesionarea parcarilor aeroportului Otopeni, o afacere cifrata la circa 8 milioane de euro pe an, potrivit surselor G4Media.ro. George Alexandru Ivan ar fi elaborat deja un document asumat de Departamentul Comercial al Companiei Aeroporturi prin care propune o asociere in participatie cu o firma privata timp de 40 de ani. Motivul? Modernizarea si extinderea parcarilor. Nu e clar insa de ce compania de aeroporturi nu ar putea face singura aceste modernizari ale parcarilor, in conditiile in care are an de an profituri insemnate, fiind o companie de tip monopol.

Citeste si:
Virusul din China: Avertisment al Aeroportului Bucuresti
Virusul din China:...

Potrivit informatiilor G4Media.ro, Ivan ar fi cunoscut si drept dealer de masini la mana a doua.

Sursa foto: Shutterstock/ 06photo

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Blue Air încearcă să scape de insolvență. Ce măsură a anunțat compania aeriană
Setari Cookie-uri