Synevo a realizat in anul 2018 16,4 milioane de teste, in crestere cu 9% fata de anul anterior, peste 2,9 milioane romani accesand serviciile laboratoarelor, potrivit unui comunicat de presa. Categoriile de teste care au inregistrat cea mai mare crestere au fost Papanicolau – Citologie in mediu lichid si testele pentru alergii.

Synevo a achizitionat anul trecut o linie complet integrata Cobas, singura de acest tip din Romania care cuprinde si un modul post-analitic. Noul echipament permite efectuarea unui numar record de teste, cu acuratete maxima si posibilitatea realizarii unor teste suplimentare din aceeasi proba, in interval de doua saptamani de la recoltare. In felul acesta se elimina necesitatea recoltarii de probe suplimentare, aspect care contribuie la confortul pacientului si reducerea costurilor.

„Synevo investeste constant, de peste 20 de ani, in dotarea laboratoarelor sale cu echipamente de ultima generatie pentru a ajuta medicii si pacientii din Romania sa poata lua cele mai bune decizii in tratarea sau preventia unor boli. Noile tehnologii colecteaza si grupeaza date in timp record, eliberand personalul medical de sarcini manuale repetitive si permitand concentrarea lor pe faza de interpretare si analiza medicala”, a tinut sa precizeze Laurentiu Luca, Director General Synevo Romania.

Ce analize medicale si-au facut romanii in 2018?

„Alaturi de imbunatatirea operatiunilor de laborator clinic, vom continua dezvoltarea liniilor de diagnostic specializat – histopatologie, citologie si genetica. Credem ca, prin investitii continue in tehnologie, in educatia oamenilor nostri si asigurarea disponibilitatii serviciilor, vom continua dezvoltarea noastra in Romania, pe termen lung”, adauga Laurentiu Luca.

Laboratorul Central de Referinta Synevo a fost lansat in anul 2010 in urma unei investitii de 10 milioane de euro. In anul 2017 compania a inaugurat aici primul departament de histopatologie digitala din Europa de Sud-Est, in urma unei investitii de un milion de euro.

Categoriile de teste care au inregistrat cea mai mare crestere in laboratoarele Synevo pe parcursul anului 2018 au fost Papanicolau – Citologie in mediu lichid si testele pentru alergii.

Synevo detine in acest moment in Romania o retea de 17 laboratoare si 105 centre de recoltare. Laboratorul Central Synevo, amplasat in apropierea Bucurestiului, este cea mai mare si moderna unitate de acest tip, analizand in conditii tehnologice avansate probe din intreaga tara si din regiune.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri