Lantul de restaurante calif.condimental va construi prima bucatarie unde se va lucra doar in sistem de livrare, iar acesta va fi gata in urmatoarele doua luni, in contextul in care numarul comenzilor este in crestere, a declarat cofondatorul Radu Tanase.

Datorita faptului ca investitiile in unitatile de vanzare sunt ridicate, iar numarul comenzilor este in crestere, in special in zona de livrare, calif.condimental a decis sa construiasca bucatarii unde angajatii sa lucreze doar in sistem de livrare, cu platforme precum Uber Eats sau Glovo.

“Si la noi Uber Eats a contribuit foarte mult la tot ce inseamna dezvoltarea brandurilor pe care le detinem si a cifrei de afaceri. (...) Deja avem planuri pentru viitor in care sa existe asa numitele cloud kitchen sau hidden kitchen, in care sa nu mai lucrezi cu clientul direct si sa lucrezi in sistem delivery. Atunci nu mai esti nevoit sa cumperi elemente pentru decor si mergi mai departe in zona asta, de delivery”, a spus Radu Tanase, cofondator calif.condimental, in cadrul evenimentului de sarbatorire a un an de la momentul lansarii Uber Eats in Romania.

Prima bucatarie care va lucra doar in sistem de livrare va fi gata in doua luni, in conditiile in care este estimat ca sectorul delivery va reprezenta peste 50% din afacerile calif.condimental.

“Proiectul este destul de avansat. Cred ca in doua luni de zile deja o sa avem prima astfel de bucatarie. Am lucrat foarte mult la acest proiect, ca sa ne dam seama de ce este nevoie. Costul unei astfel de bacatarii difera, dar nu atat de mult fata de o bucatarie normala, traditionala, in care sunt mese, scaune si decoruri. Ceea ce e in spatele bucatariei, echipamentele sunt destul de scumpe. In momentul de fata, 19,19% din businessul nostru inseamna delivery, iar Uber Eats face 7,8%. Ganditi-va la un business care, anul acesta, din previziunile noastre, ajunge la 7,5 milioane de euro. Eu cred ca in patru ani, delivery va insemna peste 50% din tot ce vom face noi”, a spus Tanase.

In prezent, calif.condimental are 250 de angajati, din care 50 de nepalezi. “Da, este o problema reala (n.r. deficitul de forta de munca). Eu am fost obligat sa import forta de munca. In loc sa dau bani unor romani, pe care sa ii invat ceva, dau bani in strainatate. Am apelat la Nepal si in momentul de fata am undeva la 50 de oameni angajati din Nepal care lucreaza foarte bine, sunt foarte constiinciosi”, a explicat Tanase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri