Grupul hotelier Orbis a semnat cu Accor un acord privind vanzarea activitatii de servicii si a stabilit principiile unui acord de management pe termen lung intre parti, pentru toate hotelurile detinute si inchiriate ale Orbis. Astfel, Orbis isi intareste alianta strategica cu Accor.

In urma anunturilor recente privind separarea afacerilor sale si intrarea in negocieri cu Accor privind achizitionarea activelor usoare, Orbis a semnat cu Accor un set general de clauze, non-limitativ, privind vanzarea activitatii de servicii.

"In ultimul deceniu, Orbis si-a crescut semnificativ afacerile, a intrat in tari noi, si-a dezvoltat portofoliul de hoteluri prin toate modurile de operare si a devenit lider regional. In ultimii 20 de ani, Orbis a fost sustinut de Accor, partenerul nostru strategic si actionar. Prin impartirea
in doua afaceri si semnarea unui acord de management pe termen lung, vom putea lichida componenta de active usoare, prin cedarea sa catre Accor. Apoi ne vom concentra atentia asupra activitatii de baza a Orbis, adica asupra operatiunilor imobiliare, care se afla in ADN-ul sau. Ulterior, Orbis, un jucator cu un portofoliu de 72 de hoteluri detinute, va fi gata sa inceapa o noua era de crestere, impartasind aceeasi strategie cu un nou actionar", a declarat Gilles Clavie, presedinte si CEO al Orbis.

Acordul incheiat intre Orbis si Accor cuprinde conditiile de vanzare a componentei de servicii hoteliere, odata ce acestea "light assets” sunt
separate de restul afacerilor grupului. Aceasta va permite preluarea de la Orbis a tuturor activelor si activitatilor sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciza si de management si a oricaror alte drepturi legate de partea de servicii.

Ca urmare a planului de transformare, Orbis si Accor vor incheia si un contract de management hotelier prin intermediul caruia Accor va gestiona toate hotelurile aflate momentan in proprietatea Orbis si inchiriate.

Citeste si:
Accor si Orbis Group deschid 10 hoteluri pana in 2022
Accor si Orbis Group deschid...

Pretul de cumparare convenit pentru activitatea de servicii se ridica la 286 de milioane de euro.

Finalizarea acestei tranzactii este planificata pentru octombrie 2019.

Valoarea portofoliului de active imobiliare ale Orbis se ridica la circa 1,13 miliarde de euro, care a fost evaluata pe baza metodei fluxului de numerar actualizat de catre un evaluator independent angajat de consiliul de administratie.

Accor a anuntat ca a inceput sa cedeze intreaga sa participatie la capitalul social al companiei Orbis.

Citeste si:
Niro a anuntat operatorul care va administra hotelul din Bucuresti
Accor va asigura managementul...

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Orbis, venituri nete de peste 155 de milioane de euro in S1 2019