Aglomeratie pe cele doua aeroporturi bucurestene. Numarul pasagerilor, in crestere

Aeroporturile Henri Coanda Bucuresti si Baneasa - Aurel Vlaicu au inregistrat, in primul semestru din 2019, un trafic aerian de 6,85 milioane pasageri, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul pasagerilor care au tranzitat cele doua aeroporturi ale Capitalei in primele sase luni din 2019 a inregistrat o crestere de 8,7 %, fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta evolutie incadrandu-se in tendinta europeana generala, se arata intr-un comunicat transmis de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind statistica primelor sase luni ale anului 2018 cu un procent de 7,5%.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti s-au inregistrat 6,85 milioane de pasageri, cu o crestere de 8,19%, iar pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu cresterea este de 25%, cu un total de 12.644 pasageri inregistrati de la inceputul anului.

In ceea ce priveste numarul de miscari de aeronave, pe cele doua piste ale Aeroportului Henri Coanda au fost inregistrate 59.037 aterizari si decolari, iar pe Aeroportul Bucuresti Baneasa, s-a inregistrat o crestere de la 7.000 in primul semestru 2018 la 10.657 de aterizari/decolari in 2019.

Citeste si:
Modificări pe aeroportul Henri Coandă: se schimbă condițiile de acces
Modificări pe aeroportul...

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, opereaza in prezent 57 companii aeriene, care transporta pasageri catre 128 destinatii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri