Zentiva anunta achizitia unei fabrici de medicamente in Ankleshwar, India

Zentiva Group anunta semnarea unui contract de transfer comercial cu Sanofi pentru achizitionarea fabricii de productie din Ankleshwar, India.

Aceasta achizitie va ajuta la asigurarea continua a furnizarii de medicamente de inalta calitate pentru mai multi pacienti, prin extinderea capacitatii si agilitatii retelei de productie Zentiva.

Infiintata in 1987, fabrica din India dispune de un centru de dezvoltare in domeniul chimiei si biotehnologiei si produce formule atat intermediare, cat si farmaceutice. Fiind un mare producator de tablete, fabrica din Ankleshwar produce mai mult de 6 miliarde de tablete anual.

„Extinderea retelei noastre de fabrici de productie detinute integral de Zentiva reprezinta un factor cheie pentru succesul nostru pe viitor, asigurand o mai buna garantie a aprovizionarii pentru persoanele care locuiesc in Europa si nu numai. Acest lucru ne permite sa inovam in continuare pentru a atinge excelenta operationala, pentru a spori productivitatea si pentru a accelera dezvoltarea”, a declarat Nick Haggar, CEO al Zentiva. „Suntem ferm implicati in dezvoltarea si succesul echipei si operatiunilor din Ankleshwar. Fabrica va fi cea mai mare din reteaua noastra, iar echipa din India va juca un rol principal in operatiunile Zentiva”.

Odata cu cresterea cererii de medicamente de inalta calitate la preturi accesibile, achizitia reafirma angajamentul Zentiva de a participa alaturi de farmacisti, profesionisti din domeniul sanatatii si factorii de decizie la imbunatatirea accesului pacientilor la tratament.

Citeste si:
Zentiva plantează 20.000 de arbori pentru a reface o zonă din...
Zentiva plantează 20.000 de...

La inceputul anului 2019, Zentiva si-a marit reteaua prin achizitia Solacium din Romania si a Creo din Regatul Unit, precum si prin realizarea unor investitii de mai multe milioane de euro la Praga si Bucuresti pentru a maximiza capacitatile de productie.

Zentiva este un producator de medicamente accesibile de inalta calitate, care deserveste pacienti din Europa si nu numai. Avand o echipa dedicata de peste 3.000 de angajati si o retea de unitati de productie, inclusiv fabricile de top din Praga si Bucuresti, Zentiva doreste sa devina unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente de marca si fara prescriptie medicala, pentru a satisface nevoile medicale zilnice ale oamenilor.

* Aceasta tranzactie este supusa primirii aprobarilor din partea organismelor de reglementare, aprobarii actionarilor si finalizarii anumitor conditii definite in Acordul de transfer comercial.

Citeste si:
Zentiva donează spitalelor și cabinetelor 3.600 de litri de gel...
Zentiva România donează...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri