TAROM pierde 4.600 de euro pe ora, iar productivitatea muncii este mult mai redusa fata de concurenta

TAROM pierde 4.600 de euro pe ora, iar productivitatea muncii este de pana la 3,5 ori mai mica fata de concurenta, se arata intr-un document intern TAROM citat de Libertatea.

In perioada ianuarie - aprilie 2019, TAROM a inregistrat pierderi financiare de aproape 63 de milioane de lei. Asta inseamna peste 107.000 de euro pe zi sau 4.600 de euro pe ora, potrivit unui document transmis celor opt sindicate active din cadrul TAROM, prin care angajatii sunt notificati privind intentia de concediere colectiva pentru a rentabiliza compania.

TAROM opereaza 25 de aeronave, cu o organigrama aprobata de 2.072 de posturi. In prezent, sunt ocupate doar 1.867, iar Consiliul de Administratie, controlat de Ministerul Transporturilor, a decis ca schema de personal sa fie redusa cu 320 de posturi. Asta inseamna ca vor fi disponibilizate 115 persoane.

Mai mult, pozitiile de management si coordonare se vor reduce de la 60 de posturi la 28 de posturi, potrivit publicatiei citate.

In ceea ce priveste productivitatea muncii in structurile operatorului de stat, aceasta este “de la 1,7 pana la 3,5 ori mai mica” fata de ceilalti competitori.

Citeste si:
Tarom pregătește CONCEDIERI masive
Tarom pregătește CONCEDIERI...

Pana la ora transmiterii acestei stiri, Tarom nu a raspuns solicitarii wall-street-ro pentru confirmarea informatiilor publicate de Libertatea.

In august, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, anunta ca peste 300 de persoane angajate la departamentele comercial, achizitii si economic din cadrul Tarom vor fi restructurate in perioada urmatoare.

In 2018, Tarom raporta o cifra de afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei si o pierdere de 182,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

La inceputul lunii iulie, procurorii DIICOT au ridicat mai multe documente de la sediul Tarom din Bucuresti, existand suspiciuni de delapidare de fonduri in cazul pieselor cumparate pentru repararea si intretinerea aeronavelor.

Citeste si:
Renault a trecut pe pierderi pentru prima data in ultimul deceniu
Renault a trecut pe pierderi...

In ianuarie, corpul de control al premierului Viorica Dancila a declansat o actiune de verificare la Compania Nationala de Transporturi Aeriene (TAROM), pentru a verifica organizarea si functionarea TAROM, respectarea regulilor care guverneaza sistemul de administrare si control, precum si circumstantele in care doua aeronave Airbus A310 au fost instrainate in anul 2018.

Sursa foto: Caftor/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri