TAROM pierde 4.600 de euro pe ora, iar productivitatea muncii este de pana la 3,5 ori mai mica fata de concurenta, se arata intr-un document intern TAROM citat de Libertatea.

In perioada ianuarie - aprilie 2019, TAROM a inregistrat pierderi financiare de aproape 63 de milioane de lei. Asta inseamna peste 107.000 de euro pe zi sau 4.600 de euro pe ora, potrivit unui document transmis celor opt sindicate active din cadrul TAROM, prin care angajatii sunt notificati privind intentia de concediere colectiva pentru a rentabiliza compania.

TAROM opereaza 25 de aeronave, cu o organigrama aprobata de 2.072 de posturi. In prezent, sunt ocupate doar 1.867, iar Consiliul de Administratie, controlat de Ministerul Transporturilor, a decis ca schema de personal sa fie redusa cu 320 de posturi. Asta inseamna ca vor fi disponibilizate 115 persoane.

Mai mult, pozitiile de management si coordonare se vor reduce de la 60 de posturi la 28 de posturi, potrivit publicatiei citate.

In ceea ce priveste productivitatea muncii in structurile operatorului de stat, aceasta este “de la 1,7 pana la 3,5 ori mai mica” fata de ceilalti competitori.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, Tarom nu a raspuns solicitarii wall-street-ro pentru confirmarea informatiilor publicate de Libertatea.

In august, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, anunta ca peste 300 de persoane angajate la departamentele comercial, achizitii si economic din cadrul Tarom vor fi restructurate in perioada urmatoare.

In 2018, Tarom raporta o cifra de afaceri de aproape 1,2 miliarde de lei si o pierdere de 182,7 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

La inceputul lunii iulie, procurorii DIICOT au ridicat mai multe documente de la sediul Tarom din Bucuresti, existand suspiciuni de delapidare de fonduri in cazul pieselor cumparate pentru repararea si intretinerea aeronavelor.

In ianuarie, corpul de control al premierului Viorica Dancila a declansat o actiune de verificare la Compania Nationala de Transporturi Aeriene (TAROM), pentru a verifica organizarea si functionarea TAROM, respectarea regulilor care guverneaza sistemul de administrare si control, precum si circumstantele in care doua aeronave Airbus A310 au fost instrainate in anul 2018.

Sursa foto: Caftor/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri