Preocuparea pentru mediu devine o problema prioritara pentru tot mai multe companii, iar retailerii sunt printre cei mai dinamici in acest domeniu, avand in vedere cantitatea mare de plastic care este folosita in ambalarea produselor. In aceste conditii, lanturile de magazine vin cu programe si oferte pentru reciclare.


Carrefour – legume si fructe gratis, in schimbul PET-urilor

La inceputul lunii iulie, Carrefour a lansat, in Bucuresti, un program-pilot intitulat "Punem pret pe plastic", prin intermediul caruia clientii puteau duce la magazin o sticla PET, primind in schimb legume sau fructe produse de fermieri romani. Pentru ca rezultatele acestei campanii au fost chiar peste asteptarile retailerului, programul se extinde in alte cinci orase din Romania: Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau, Constanta si Bucuresti.

Mega Image - primul lant de supermarket cu centru de reciclare

Inca de la finalul anului 2010, Mega Image a fost primul lant de supermarketuri care a introdus un centru de reciclare pentru ambalaje PET si doze de aluminiu. Centrul deschis in Mega Image Titulescu a reprezentat primul sistem de colectare a ambalajelor PET introdus pe piata romaneasca, intr-un lant de supermarketuri, prin care clientii au posibilitatea de a depune spre reciclare sticlele PET.

Aceasta initiativa este menita sa incurajeze comportamentul responsabil al clientilor prin returnarea in scopul reciclarii a ambalajelor de tip PET. Astfel, pana in prezent au fost puse la dispozitia clientilor 13 centre de reciclare.

Kaufland – automate de reciclare in 17 magazine

In parcarile a 17 dintre magazinele Kaufland, clientii pot gasi aparate automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje, printre care si PET-uri.
Pentru fiecare 5 ambalaje reciclate in perioada 1 - 31 octombrie se primeste un cupon cu o reducere de 30% la toata ga a de Fairy Platinum detergent pentru vase, lemon & lime, 650 ml. Cupoanele pot fi utilizate in toate magazinele Kaufland in perioada 1 octombrie-10 noiembrie 2019.

Lista magazinelor Kaufland cu automate de reciclare

SIGUREC - bonuri de cumparaturi la schimb

SIGUREC este cel mai modern serviciu de preluare si de colectare a deseurilor care exista in prezent in Romania. Sunt amplasate in incinta si in parcarile marilor unitati de retail precum Cora sau Carrefour, fiind usor accesibile. Aparatele ofera recompense, in functie de tipurile de deseuri si de cantitatile acestora. Recompensele sunt acordate sub forma bonurilor de reduceri la cumparaturi in reteaua magazinelor partenere.

Reteaua SIGUREC

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri