Restaurantele KFC din Romania vor vinde doar bauturi imbuteliate, ca urmare a deciziei Autoritatii pentru Protectia Consumatorului (ANPC) de a dispune sistarea temporara a utilizarii dozatoarelor in unitatile lantului fast-food. Decizia vine in contextul in care ANPC considera ca folosirea dozatoarelor implica faptul ca lantul KFC ar fi producator de bauturi racoritoare, ceea ce ar impone o autorizare.

“Vrem sa precizam ca restaurantele KFC din Romania comercializeaza bauturi care sunt pregatite pentru consum imediat, folosind materii prime furnizate de o terta parte, aceasta activitate neincadrandu-se la categoria de producere a bauturilor. In acest sens, pentru prepararea bauturilor sunt utilizate echipamentele puse la dispozitie de furnizor, cu titlu de comodat, cu un sistem de dozaj presetat, verificat periodic de catre furnizorul respectiv. Acest sistem este unul implementat in industria alimentara din intreaga lume”, se mentioneaza intr-un anunt publicat pe Bursa de Valori Bucuresti de Sphera Group, compania care detine francizele KFC, Pizza Hut si Taco Bell in Romania.

La inceputul acestei saptamani, inspectorii de la protectia consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme si enterococi intestinali in gheata produsa de KFC iar utilizarea aparatelor de producere a ghetii in care s-au descoperit bacteriile a fost interzisa.

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor a prezentat un film realizat in timpul unuia din controalele la KFC, in care era prezentata procedura prin care un pahar in care era introdusa gheata descoperita ulterior ca avand bacterii era umplut cu Coca-Cola dintr-un dozator al KFC

“Imediat ce controalele au fost initiate, am demarat o verificare interna pentru a determina cauzele tehnice sau de alta natura care ar fi putut genera aceste situatii izolate. Pana la finalizarea verificarii interne, am decis sa oprim utilizarea tuturor masinilor de gheata si, in general, utilizarea ghetii in toate restaurantele KFC, in linie cu principiile noastre de prevenire”, spun reprezentantii Sphera, in comunicatul publicat pe bursa.

Citeste si:
Numarul la care suni cand intr-un magazin se vand tigari minorilor
BAT: 021/9551, numarul ANPC...

Compania sustine ca isi pastreaza angajamentul de a implementa masurile optime pentru a preveni orice astfel de situatii pe viitor si ca va face publice toate informatiile relevante odata ce acestea devin disponibile.

Sphera Group a fost listata pe Bursa de Valori Bucuresti la sfarsitul anului 2017. Compania este in prezent evaluata la 791,5 mil. lei (166,2 mil euro).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
KFC inaugureaza primul restaurant din orasul Zalau