Lantul de restaurante de tip fast-food Spartan, fondat de Stefan Mandachi, va deschide in 2020 puncte de lucru in Ungaria si Olanda si va angaja in tara peste 30 de sri-lankezi, din cauza deficitului de forta de munca de pe piata.

Reteaua de restaurante de tip fast-food Spartan a deschis anul acesta un punct de lucru in Bulgaria si intentioneaza sa deschida, in 2020, noi locatii in Ungaria si Olanda si cauta parteneri francizati in toate pietele europene.

"Cea mai grava problema este forta de munca. A fost un an catastrofal din acest punct de vedere, am renuntat la unele afaceri din cauza ca nu am cu cine sa le dezvolt. Poate ca nu-s nici eu cel mai bun lider, dar n-ai cu cine dezvolta. Am adus oameni din Sri Lanka. Romania este parasita de profesionisti si necalificati. Este un stres major. Este un chin sa iti focusezi toata atentia pe personal in loc sa iti pui originalitatea in slujba dezvoltarii afacerii. Am deschis puncte de lucru in Bulgaria, urmeaza alte state din UE", a explicat Mandachi, pentru wall-street.ro.

Anul acesta, Spartan a angajat patru persoane din Sri Lanka, iar planul pentru anul urmator este de a aduce inca 30, in contextul deficitului de forta de munca de pe plan intern.

Reteaua Spartan are 26 de locatii proprii si 22 de locatii in franciza. Citeste aici povestea afacerii inceputa de avocatul Mandachi.

Stefan Mandachi a construit, in semn de protest, in judetul Suceava, primul metru de autostrada din Moldova intre Voronet si Putna, care a fost inaugurat pe 15 martie, la ora 15. Tot atunci, omul de afaceri, proprietar al lantului de restaurante Spartan, a intrerupt activitatea pentru 15 minute, in semn de protest, in restaurantele Spartan si in toate businessurile pe care le detine. Sute de firme si mii de angajati s-au alaturat campaniei "Romania vrea autostrazi" si au suspendat activitatea.

Sursa foto: Facebook Spartan Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri