Asigurari de trotinete si biciclete: limita maxima, 1000 de euro

Trendul ascendent al utilizarii trotinetelor si bicicletelor electrice genereaza o crestere exponentiala a riscurilor la care se expun utilizatorii de astfel de vehicule electrice usoare. In consecinta, OMNIASIG Vienna Insurance Group ofera pachete de asigurari care acopera diferite riscuri.

Valoarea daunelor care decurg din utilizarea trotinetelor si / sau bicicletelor electrice si care sunt acoperite de catre OMNIASIG este in limita maxima de 1.000 euro.

In cazul trotinetelor si bicicletelor electrice, riscurile acoperite in perioada de asigurare sunt cele care decurg din evenimente precum daune materiale, vatamari corporale si deces. Astfel, sunt acoperite daunele cauzate in timpul deplasarilor pe drumurile si doar pe pistele special amenajate, produse de persoanele cu vârsta de peste 14 ani si care utilizeaza trotinete sau biciclete electrice a caror viteza maxima nu depaseste viteza de 25 km/h.

Conform conditiilor de asigurare, asiguratul beneficiaza de protectie pentru o gama extinsa de riscuri, cum ar fi:

  • Daune materiale si vatamari corporale / deces cauzate tertilor, de fapte comise din culpa de catre asigurat, precum si de evenimente petrecute atât la domiciliul / resedinta asiguratului, cât si in afara acesteia, pentru care acesta raspunde civil;
  • Daune rezultate din utilizarea bicicletelor si / sau trotinetelor electrice intr-o limita de 1.000 euro, pentru intreaga perioada de asigurare;
  • Cheltuielile efectuate de catre asigurat in procesul civil, in situatia in care acesta a fost obligat la repararea prejudiciului cauzat;
  • Cheltuielile efectuate de catre tertul pagubit in procesul civil, in situatia in care asiguratul a fost obligat la plata unor despagubiri prin hotarâre judecatoreasca definitiva.

Citeste si:
Polițe de asigurare plătite online: cum funcționează soluția...
Polițe de asigurare plătite...
Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri