Clientii Profi s-au plans la ANPC ca au gasit in magazine produse expirate si diferente intre pretul de la casa si cel de la raft

Clientii Profi au reclamat la Protectia Consumatorilor ca au gasit in magazine produse expirate, ambalaje devidate si diferente intre pretul la raft versus cel de la casa de marcat, in 2019. Autoritatea a amendat retailerul cu aproape 600.000, anul trecut, dupa neregulile gasite.

In anul 2019 au fost inregistrate 396 de reclamatii la adresa Profi Rom Food.

Clientii Profi au reclamat lipsa informarii sau informarea incompleta prin elemente de identificare si caracterizare a produselor, lipsa traducerii in limba romana a informatiilor de pe eticheta, comercializarea produselor alimentare neconforme sau cu termen de valabilitate depasit, produse care prezinta modificari organoleptice, prezenta unor corpuri straine in produse, comportament incorect fata de consumatori prin nerespectarea pretului afisat la raft, diferenta de pret intre raft si casa de marcat, neafisare pret, ambalaje devidate, produse arse de frig, diferente de gramaj si promotii nerespectate.

ANPC sustine ca sesizarile clientilor sunt analizate de inspectori, iar toate reclamatiile au fost cercetate si solutionate. In urma cercetarii reclamatiilor si a controalelor tematice nationale si proprii au fost efectuate 498 de actiuni de control, iar inspectorii au verificat aspecte referitoare la conditiile de depozitare, informare a consumatorilor, practici comerciale incorecte/inselatoare, incadrarea in cantitatea neta declarata, siguranta si securitatea produselor din magazinele Profi.

„Acolo unde s-a impus, s-au dispus masuri de oprire temporara sau definitiva de la comercializare a produselor si remedierea deficientelor”, transmite ANPC.

Citeste si:
UPDATE Profi donează 1 milion de lei pentru aparate de ventilație...
UPDATE Coronavirus | Profi...

In urma controalelor din magazinele Profi, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a aplicat 132 de amenzi in valoare totala de 593.000 de lei si 67 de avertismente.

Profi si-a majorat afacerile cu 25% in 2018, cel mai mare ritm de crestere dintre primii 10 jucatori, ajungand astfel la peste 5,9 miliarde lei. In acelasi timp, insa, in 2018 retailerul a iesit pe pierdere, cu 90 de milioane de lei. La finalul anului trecut, Profi Rom Food SRL a preluat lantul de supermarketuri din Prahova Maya.

Cu cel mai mare ritm de deschideri de magazine in randul retailerilor din Romania, Profi a deschis in 2018 232 de magazine noi si a ajuns la o retea nationala de 925 de unitati. In prezent detine peste 1.000 de magazine si 15.000 de angajati.

Citeste si:
Amenzi de 127.000 lei, date de ANPC restaurantelor din București și...
Amenzi de 127.000 lei, date...
Sursa foto: profi.ro
Despre autor

Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri