eMAG anunță că a cumpărat stocuri de măști medicale de la distribuitorii din România, Turcia, Macedonia și Ucraina și va subvenționa prețul pentru ca clienții să le cumpere la 3 lei bucata. Prețul măștilor de protecție a crescut odată cu începerea sezonului gripal și răspândirea coronavirusului în Europa, astfel încât acestea au ajuns să coste și 10 lei bucata de la 50 de bani.

„În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților”, anunță eMAG.

Retailerul anunță că va subvenționa prețul unei măști pentru ca un client să plătească 3 lei per bucată în perioada de criză, când prețul acestora a crescut, iar unele stocuri s-au epuizat.

„Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata. De asemenea am identificat stocuri și în alte țări precum Turcia, Macedonia și Ucraina, pe care le așteptăm în zilele următoare în depozitele eMAG. Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei prețul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMAG va subvenționa costul pe perioada crizei de măști medicale”, se arată în comunicat.

Un comunicat de presă trimis de către Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) marți, 25 februarie, anunța că în momentul de față, farmaciile din România au un stoc minimal pentru cererile curente de măști de protecție, pe care nu îl pot înnoi din cauza lipsei de stoc atât la nivel național, cât și internațional. De cealaltă parte, pe platforma OLX, anunțurile de vânzare a măștilor de protecție incepeau să curgă, unii dintre vânzători promovându-le ca fiind ”măști speciale anti-coronavirus”.

Citeste si:
eMAG pune la vânzare peste 7 milioane de măști de protecție fără...
eMAG pune la vânzare peste 7...

Consiliul Concurenţei investighează comportamentul companiilor care comercializează produse şi echipamente de protecţie medicală, în contextul scumpirii masive a acestora, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un italian de 101 ani s-a vindecat de coronavirus
Setari Cookie-uri