Unele restaurante au ajuns deja să resimtă scăderi ale veniturilor cu până la 80% în această perioadă în urma epidemiei de Coronavirus, situație care îi împinge pe unii patroni să își concedieze angajații, precizează Daniel Mischie, CEO al lanțului de restaurante românești City Grill, care trage un semnal de alarmă și îi cere statului să vină cu soluții.

”Din punctul de vedere al afacerilor, încasările au înregistrat scăderi între 20% și 80%. Sunt locații care se bazau pe evenimente sau pe clădirile de birouri. Provocarea este să păstrăm forța de muncă. Împreună cu partenerii din industrie am făcut solicitări Guvernului și mă aștept să existe persoane responsabile care să ia aceste măsuri acum, când este nevoie, nu când nu mai avem ce face”, a declarat Daniel Mischie în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru a nu se ajunge la concedieri majore în industrie, Mischie consideră ca este nevoie de măsuri precum eliminarea, timp de 3 luni, a taxelor pe salarii, a impozitului pe clădire, dar și onorare datoriilor pe care statul le are către mediul privat, respectiv plata concediului medical sau rambursarea de TVA, unde există întârzieri semnificative.

De asemenea, Mischie consideră că este nevoie de un fond destinat acestei crize, în care să fie disponibile și sumele alocate de către Uniunea Europeană pentru târgurile care nu se mai desfășoară, astfel încât antreprenorii să poată accesa linii de credit.

Al 31-lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat miercuri în România, fiind vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi, revenit din Veneţia. ''Caz 31 - un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 31-lea caz la nivel naţional. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi, debut pe 4 martie, internat pe 10 martie, revenit din Veneţia în 2 martie. Este la Spitalul de Boli Infecţioase'', anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeste si:
Creste interesul romanilor pentru preparatele traditionale
Creste interesul romanilor...

Grupul City Grill este unul dintre jucătorii români din industria restaurantelor. Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent 18 restaurante, dintre care cinci restaurante City Grill, șase Trattoria Buongiorno, două Hanul Berarilor, Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, Pescăruș, City Cafe și Beker Brau. În 2019, grupul românesc de restaurante a avut o cifra de afaceri de 187 de milioane de lei.

Citește și: CORONAVIRUS "îmbolnăvește" afacerile hotelierilor: Grad de ocupare de 20% și concediu fără plată pentru angajați.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | Smithfield România donează 200.000 lei
Setari Cookie-uri