Grupul romanesc City Grill vrea sa deschida anul acesta patru-cinci restaurante in Bucuresti, in zonele de centru si nord, avand un buget dedicat de 3,5 milioane de euro, a declarat Daniel Mischie, CEO-ul grupului, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

„Astazi suntem focusati pe restaurantele convenience, de tip City Grill sau Trattoria Buongiorno. Vrem ca anul acesta sa venim in piata cu una-doua propuneri sub unul din aceste branduri. Suntem in discutii, cateva foarte avansate, cu cateva locatii”, a explicat Mischie.

Prima noua locatie ar putea aparea in urmatoarele saptamani sau luni, in functie de evolutia discutiilor cu administratorii de spatii, compania fiind dispusa sa construiasca o locatie de la zero.

Intentia noastra este de a ramane in zona de centru-nord, dar nu cu toate locatiile. Vrem sa ne si extindem arcul de cerc. Ultima experienta cu extinsul in cartier a fost destul de dificila pentru noi. In general, pranzul nu exista in zona de cartier si se pune mai mult accentul pe seara. Atunci, era un alt tip de business”, spune Mischie.

Anul trecut, City Grill a inchis restaurantul Trattoria Buongiorno deschis, in 2017, in zona Arena Nationala, fiind prima unitate din afara zonei centrale a grupului romanesc. Tot in 2019, in mai, s-a redeschis fosta berarie artizanala Becker Brau, operata de Hanu’ Berarilor.

Intrebat daca intentioneaza sa se extinda in afara Capitalei, Mischie a raspuns ca actionarii grupului s-au gandit la aceasta posibilitate, dar nu face parte din planul din acest an. „Am avut foarte multe intentii de a iesi in afara Capitalei, dar cred ca nici noi, nici piata nu suntem pregatiti in acest sens. Incercam sa construim o echipa pentru francizarea unor branduri, ma refer la Hanu’ Berarilor si la City Grill, in tara. Ne-ar prinde bine sa iesim din Bucuresti, dar nu face parte din obiectivele noastre prioritare in 2020”, a explicat Mischie.

Anul acesta, compania ar un buget de investitii de 4 milioane de euro, din care 500.000 de euro vor merge catre schimbarea designului si a produselor din restaurantele Trattoria Buongiorno.

Tot in 2020, in luna august, se va finaliza reconsolidarea monumentului istoric clasa A „Casa Soare”, aflat in proprietatea grupului, care gazduieste restaurantul Hanul Berarilor. Investitia in reconsolidare se ridica la 5 milioane de euro, iar procesul a durat patru ani. Cladirea va functiona ca hotel, cu cele 22 de camere de la etaj si ca restaurant, la parter.

Referitor la numarul de personal, o locatie mica opereaza cu un minimum de 40 de angajati, iar grupul de restaurante va avea nevoie de circa 150 de persoane, anul acesta, in contextul noilor deschideri. Mai mult, compania va aduce, din vara, 30 de nepalezi.

Restaurantele care genereaza cele mai mari vanzari din portofoliul City Grill sunt Caru' cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Hanul Berarilor-Casa Soare si Pescarus. Grupul de restaurantele are, in medie, pe zi, circa 13.000 de clienti, cea mai vizitata locatie fiind Caru' cu Bere.

Grupul City Grill este unul dintre jucatorii romani din industria restaurantelor. Fondat in 2004, Grupul City Grill opereaza in prezent 18 restaurante, dintre care cinci restaurante City Grill, sase Trattoria Buongiorno, doua Hanul Berarilor, Hanul lui Manuc, Caru cu Bere, Pescarus, City Cafe si Beker Brau. In primele noua luni ale anului 2019, grupul romanesc de restaurante a avut o cifra de afaceri de 148 de milioane de lei.

Sursa foto: City Grill

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri