Activitatea cluburilor de sport deținute de Cori Grămescu în București s-a mutat în online, unde încasările se situează la jumătate față de nivelul obișnuit al perioadei anterioare. Antreprenoarea se așteaptă la pierderi de circa 2.000 de euro pe lună, la nivel de grup, după ce a negociat cu proprietarii spațiilor să nu plătească chirie în perioada în care activitatea este suspendată prin ordonanță de urgență.

Domeniul de activitate al sălilor de fitness este, alături de HoReCa, foarte puternic afectat, după ce, pe 16 martie, activitatea a fost suspendată în urma ordonanței militare date de autorități.

„În ceea ce privește afacerea mea, deși în urmă cu o lună ținta companiei pentru acest an era atingerea unei cifre de afaceri de peste 600.000 de euro, prin lansarea la nivel internațional a unei platforme online de diete personalizate și exerciții pentru acasă, dar și prin activitatea desfășurată în cadrul celor două săli de fitness de grup, acum, odată cu izbucnirea epidemiei de COVID-19 este greu de estimat care va fi impactul în activitatea mea”, a declarat Cori Grămescu.

Antreprenoarea estimează o pierdere de circa 2.000 de euro pe lună, la nivel de grup, cât timp sălile de sport sunt închise.

„Din fericire pentru noi, contractele de chirie pe care le avem ne protejează în fața situațiilor de genul celei pe care o traversăm acum și am negociat cu proprietarii spațiilor să nu plătim chirie în perioada în care activitatea noastră este suspendată prin ordonanța de urgență. Așa că pierderile pe care le vom înregistra sunt relativ mici, estimăm până în 2.000 de euro pe lună, la nivel de grup”, a explicat Grămescu.

Echipa LadyFit are şase angajaţi permanenţi, 12 instructori şi șase prestatori de servicii conexe, subcontractori cu care compania lucrează în mod constant. Patru din cei șase angajați, adică personalul de la recepție, cu contracte de muncă sunt în șomaj tehnic, iar celelalte două contracte de muncă sunt active, însă cu salariul diminuat. Instructorii sunt colaboratori prestatori de servicii, ei nu sunt plătiți în absența activității, însă, pentru a avea o continuitate în venituri, activitatea a fost mutată în online.

„Am reușit destul de rapid să pornim clasele online, practic de pe 13 martie pe 19 martie am construit platforma de streaming și am început să filmăm antrenamentele. În prezent ne bucurăm că majoritatea clientelor noastre au acceptat această soluție, în așa fel încât am reușit să recuperăm cam jumătate din ședințele de antrenament pe care le aveam în mod normal în această perioadă, la nivelul ambelor cluburi. În prezent încasările se situează la 50% din nivelul obișnuit al perioadei anterioare. Pentru noi este suficient să plătim instructorii la un nivel care să le permită să parcurgă cu bine această perioadă, ei neavând alte surse de venit și ne bucurăm că în acest fel clientele sălii au și ele continuitate în programele de antrenament”, a explicat antreprenoarea.

Grămescu: Tot sectorul de upper și middle management din domeniile suspendate, puternic afectat

Din păcate, daca ne uitam la măsurile economice adoptate sau anunțate în vestul Europei, situația în România nu este nici pe departe comparabilă. Dacă se prelungește criza sanitară vom avea niște efecte economice extrem de grave, pe care le vom depăși cu greu. Pentru salariații cu venituri mici schimbarea nu este atât de violentă datorită introducerii șomajului tehnic, însă din păcate tot sectorul de upper și middle management din domeniile cu activitatea suspendată este foarte puternic afectat”, a declarat Cori Grămescu.

Medicul de afaceri privat încasează cele mai dure lovituri în această perioadă, iar antreprenorii au declarat, în nenumărate rânduri, că măsurile economice anunțate de Guvern nu sunt suficiente.

„Este nevoie de asigurarea unui acces facil la instrumente de creditare cu care să putem reporni rapid economia. Din păcate, dacă se pornește un lanț de blocaje de plăți, întreaga economie are de suferit, nu doar segmentul IMM-urilor. Ar trebui luate măsuri coerente și solide de protecție a mediului privat, de la fonduri nereambursabile până la împrumuturi cu dobânzi mici și facilități fiscale de care să beneficiem în următoarea perioada de cel puțin 6 luni”, a adăugat antreprenoarea.

Cori Grămescu a deschis în 2008 LadyFIT, o sală de fitness de grup destinată exclusiv doamnelor și domnișoarelor. De-a lungul timpului a dezvoltat alte două cluburi în centrul Bucureștiului, unul în zona Piața Unirii și unul în zona Aurel Vlaicu.

Sursa foto: Arhiva personala Cori Gramescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri