ROCA isi propune 10 investiții în anul 2020. Anul trecut, randament 57%

ROCA Investments, platforma private equity care oferă soluții de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești în impas, parte a Impetum Group, a avut în 2019 un randament al investițiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare cu 74% peste cea de la înființare, în 2018.

Pentru companiile sale, ROCA Investments a alocat un fond de intervenție de 20% din valoarea actuală a participațiilor, cu rolul de a le asigura capitalul suplimentar necesar pentru a depăși cu succes impactul crizei.

„Faptul că suntem într-un punct complicat în economie nu înseamnă că oprim motoarele și sistăm activitatea, dimpotrivă: e un bun moment pentru a trece la o reconstrucție solidă. Businessul românesc are cu atât mai multă nevoie acum de un punct de sprijin, de un sistem de referință. Poate că nu mai avem hartă, dar ne păstrăm busola. Avem planificată o majorare de capital și ne propunem 10 investiții în 2020, așa cum am decis încă dinainte de criza sanitară, în sectoare strategice care pot fi motoarele pentru reconstrucția economiei și unde ROCA Investments se poate implica. Investim în companii ale căror valori sunt peste evaluările acestora. Marile companii cresc în momente de criză”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Investments a pornit la drum în 2018 cu un capital de 4,5 mil EUR. În primul an a realizat trei tranzacții și și-a majorat capitalul la 12,8 mil EUR. În anul 2019, ROCA Investments a încheiat alte cinci noi tranzacții. Conform raportului de evaluare întocmit de către de evaluatorul independent certificat ANEVAR Veridio, pe baza datelor înregistrate la finalul anului trecut, valoarea de piață a capitalurilor proprii ale ROCA Investments este estimată la 22,3 mil EUR, ceea ce reprezintă o creștere cu 74% față de valoarea contabilă. Mai mult, randamentul investițiilor pentru anul 2019 a fost de 57,18%, un procent cu atât mai impresionant cu cât o parte din companiile în care ROCA Investments s-a implicat anul trecut nu reflectă încă măsurile de eficientizare post-tranzacție și păstrează un real potențial de creștere.

În paralel, ROCA Investments continuă câteva proiecte strategice începute din ianuarie pentru a dezvolta mai departe comunitatea antreprenorială ROCA și a ajuta și la accelerarea dezvoltării structurii manageriale din companiile românești. O realizare inclusă aici este amplificarea proiectului ROCA Management Accelerator, un program intensiv de management aplicat care antrenează aptitudini adaptate economiei românești, prin practică în companiile ROCA Investments.

Citeste si:
ROCA Investments anunță o tranzacție de 600.000 euro în segmentul...
ROCA Investments continută...

Companiile ROCA Investments provin din zone economice diferite, cum ar fi servicii B2B, logistică, producție, agricultură, industria chimică, impactate la variate intensități de ordonanțele militare în vigoare. Companiile ROCA Investments continuă însă să facă business și să contribuie la menținerea economiei în funcțiune.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri