COSMETIC PLANT, unul dintre cei mai importanţi jucători români de pe piaţă, a trecut testul supravieţuirii în această criză a coronavirusului. Comparativ cu media lunară a perioadei anterioare pandemiei, vânzările în online au crescut de circa 4 ori, a declarat Susana Laszlo, director general şi acţionar. Totodată, criza generată de pandemie nu a oprit business-ul în a lansa patru produse unice, în gama de protecție solară.

Cele două luni de stare de urgență și-au spus cuvântul în situația vânzărilor și a puterii de cumpărare a românilor. Potrivit celor mai recente
date oferite de Institutul Național de Statistică, în luna aprilie consumul a scăzut cu 22% față de luna martie. În pofida consumului redus cauzat de pandemie, pe primele cinci luni, COSMETIC PLANT a reușit să echilibreze veniturile prin parteneriate strategice și prin vânzări online.

”Cifra noastră de afaceri pe primele cinci luni s-a menținut la nivelul anului precedent”, a declarat Susana Laszlo, director general şi acţionar COSMETIC PLANT.

COSMETIC PLANT, vânzări de patru ori mai mari

Cum era de așteptat, vânzările în online au crescut în această perioadă, explică Laszlo. ”Comparativ cu media lunară a perioadei anterioare pandemiei, vânzările au crescut de circa 4 ori”.

Vezi și: Gabriela Alexandrescu, Salvați Copiii: Dacă nu ar fi fost ONG-urile, foarte multe persoane nu mai erau astăzi în viață

Citeste si:
Cosmetic Plant donează 2,5 tone de cremă de mâini personalului medical
Cosmetic Plant donează 2,5...

Ponderea cea mai mare o reprezintă produsele pentru îngrijirea tenului (55%), urmate de produsele pentru corp (25%), îngrijirea părului (12%) și cele pentru protecție solară (8%).

„Totodată, a fost o dinamică bună și pe platformele de market place unde produsele noastre sunt listate”, a completat Laszlo.

În perioada pandemiei, COSMETIC PLANT a continuat finalizarea testelor de eficiență pentru încă un produs din categoria FaceCare și a lansat patru produse unice, în gama de protecție solară.

”Pentru noi, perioada COVID-19 a fost un examen pe care nu îl preconizasem dar pe care l-am trecut cu bine, datorită experienței de business de aproape 30 de ani. Nu a fost nevoie să luăm măsuri speciale care să ne deturneze de la drumul nostru. Așadar, ne urmăm strategia de business pe care am stabilit-o când am demarat procesul de rebranding și repoziționare a companiei pe piață. Experiențele anterioare ne-au arătat că nu trebuie să te oprești și că este important să mergi mai departe cu proiectele”, a declarat directorul general COSMETIC PLANT.

Citeste si:
Atenție la înghețata din Cora. ANSVSA a retras mai multe loturi....
Atenție la înghețata din...

Citește și: Stare de alertă | Unde și la ce preț te poți testa de coronavirus, ca să vezi dacă esti infectat cu SARS-CoV-2

Pe perioada pandemiei, compania a oferit 2,5 tone de Cremă reparatoare pentru mâini cu gălbenele personalului medical care tratează pacienți cu COVID-19 în spitale din toată țară.

Ținând cont de situația actuală, businessul s-a menținut în parametri acceptabili, iar producția și livrările nu s-au oprit.

Ne-am concentrat pe canalele online și parteneriatele strategice pe care le avem cu câteva rețele de farmacii. De asemenea, am adăugat în portofoliu două produse create punctual pe cererea contextului de piață, gel și loțiune igienizantă pentru mâini, cu conținut de alcool de 70%, care vor completa de acum gama de produse Body Care.

Citeste si:
Cîțu: Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă
Cîțu: Dacă directorul CFR ar...

Susana Laszlo - director general şi acţionar COSMETIC PLANT

În ceea ce privește angajații, aceștia și-au păstrat salariile și programul de lucru, în condiții de siguranță maximă.

Te poate interesa și: The future is now, platforma creată de două voluntare prin care spitalele cer materiale sanitare

”Nimeni nu a fost concediat sau trimis în șomaj tehnic, nu s-au diminuat salariile și progamul de lucru. Am fost alături de oameni și am aplicat o serie de măsuri pentru a-i proteja: home office pentru cei care nu au activitate strict legată de birou, transport gratuit asigurat cu mașinile firmei pentru cei care lucrează în depozite, preparare, ambalare etc., măști și mănuși de protecție”, a completat sursa citată.

Nu ne-am lăsat furați de valul “covid marketing”

Antreprenoarea precizează despre COSMETIC PLANT că în relația cu consumatorii business-ul s-a comportat normal. ”Nu ne-am lăsat furați de valul “covid marketing”, am lansat produse noi în piață, conform planului anual de inovație”, explică aceasta.

Totodată, compania a lansat o mini-gamă de produse pentru protecție solară cu ulei de măsline ozonizat, ingredient revoluționar folosit pentru prima dată în România, oferind astfel consumatorilor un produs cu beneficii sporite.

”În 2020 nu mai țintim creșteri agresive a cifrei de afaceri”

La nivelul strategiei de business planurile pe anul 2020 nu s-au schimbat, explică Susana Laszlo.

Începând cu acest an am restructurat portofoliul de produse și nu mai țintim creșteri agresive a cifrei de afaceri, ci un mix de vânzări mult mai profitabil pentru noi prin lansarea noilor game cu ingrediente inovatoare.

Susana Laszlo - director general şi acţionar COSMETIC PLANT

Dacă până acum business-ul a fost susținut, în primul rând, de gama mainstream, din acest an compania estimează că noua gama FaceCare va aduce o creștere de 25% în această categorie.

Vezi și: eMAG lansează Genius, un serviciu premium cu livrare rapidă și gratuită la sute de mii de produse, la prețul de 8,25 lei pe lună

COSMETIC PLANT plănuiește un concept de fidelizare online

Susana Laszlo spune că totul depinde de evoluția pandemiei, de măsurile totale de relaxare și de “apetitul” consumatorilor de a se deplasa în marile centre comerciale.

”Avem în lucru și un concept de fidelizare online, care urmează să fie lansat în a doua jumătate a anului. Sunt pregătite și campanii de marketing atractive și inedite pentru offline, așteptăm doar momentul să le putem lansa”, a completat antreprenoarea. ”Mizăm foarte mult și pe extensiile de gamă ce vor urma până la sfârșitul acestui an”, a conchis aceasta.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri