IMSAT Groupe SNEF, proiectant și integrator de soluții multitehnice, își dezvoltă divizia de integrare sisteme robotice și devine unic partener oficial în România al Kawasaki Robotics, unul dintre cei mai mari producători de ro-boți industriali din lume.

Acesta este cel mai nou pas în dezvoltarea diviziei de proiecte speciale cu roboți industriali. Pe lângă parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT mai colaborează cu ABB și STÄUBLI, doi jucători de renume în domeniul roboților industriali și cu Universal Robots pentru domeniul roboților colaborativi.

Datorită competențelor tehnice din echipa locală și experienței internaționale în domeniul roboticii în țări ca Franța, Slovacia și Brazilia, IMSAT Groupe SNEF va dezvolta proiecte comune cu toți producătorii mari de roboți prezenți sau care urmează să intre pe piața românească. IMSAT Groupe SNEF va promova aceste soluții pe piața din România și din Europa, dar și la cei peste peste 500 de clienți industriali pe care îi are în portofoliu.

„Criza Covid-19 a creat contextul unei creșteri a automatizării în întreaga Europă, inclusiv în România. Principalele argumente pentru automatizare pornesc de la nevoia companiilor de a-și proteja angajații, ca aceștia să fie mai puțin vulnerabili, și se bazează pe tendința Europei de a se consolida durabil prin facilități de producție locale. Un obiectiv important pentru noi va fi, prin urmare, să răspundem cererii pe care o estimăm în creștere în următoarele luni”, a declarat Alexandru Cuza, director de dezvoltare al IMSAT Groupe SNEF și coordonatorul departamentului IMSAT Robotics.

Retail jobs

De asemenea, fabricile din România devin tot mai inteligente și proiectele cu roboţi industriali pot genera o productivitate a muncii mai mare. În acest context, obiectivul principal al IMSAT Groupe SNEF este consolidarea poziției de jucător important pe piața locală de integrare sisteme automatizate și robotizate.

IMSAT Groupe SNEF are competențele pentru a proiecta, fabrica, integra si programa sisteme de celule robotizate ca urmare a nevoilor clienților și a studiilor de fezabilitate. Compania dezvoltă prototipuri, urmată de montaj, programare, punerea în funcțiune și training pentru operatori. De asemenea, asigură și servicii post integrare: mentenanță, service și piese de schimb.

Prin parteneriatul cu Kawasaki Robotics, IMSAT Groupe SNEF preia competențele acestui producător pentru piața locală, oferind toate serviciile: integrarea de roboți Kawasaki, servicii de mentenanță, piese de schimb și training.

Citeste si:
"Invazia" roboților în industrie, propulsată de pandemie
"Invazia" roboților în...

În plus, IMSAT poate implementa proiecte cu roboți industriali și pe piețele externe. În prezent, compania poartă discuții cu mai mulți clienți din afara țării despre potențiale proiecte cu roboți industriali, mai exact în Austria, Germania și Bulgaria, în diferite industrii: farma, siderurgie sau FMCG.

Potențialul roboților industriali în România

Potențialul de dezvoltare a proiectelor cu roboți industriali este foarte mare în România, care are în prezent 15 roboţi industriali la 10.000 de lucrători, sub nivelul din Polonia sau Ungaria. Media globală este de 74 roboți indus-triali la 10.000 de angajați, potrivit Federației Internaționale pentru Robotică. Astfel, pentru a deveni mai competitivi la nivel european, producătorii industriali din România au nevoie de investiții și proiecte noi în automatizare și robotizare.

Citeste si:
Sisteme de protectie antiterorista pentru Aeroportul Otopeni de...
Sisteme de protectie...

Faptul că IMSAT Groupe SNEF a devenit partener oficial Kawasaki Robo-tics în România confirmă strategia companiei de dezvoltare în domeniul In-dustry 4.0. Astfel, în laboratorul de robotică IMSAT RobotLAB, o investiție de 500.000 de euro realizată în București, compania efectuează pretestarea sistemelor și simularea soluțiilor robotizate, iar clienții pot să urmărească în timp real cum avansează proiectul.

Integrarea roboţilor industriali: domeniile cu cel mai mare potenţial

Potrivit IMSAT Groupe SNEF, cele mai importante segmente de piață care au nevoie de investiții în acest domeniu pe termen scurt și mediu sunt sectorul auto, industria alimentară, farmaceutică, a sticlei, a materialelor de construcții, FMCG, a mobilei, cea constructoare de mașini și echipamente, navală, confecții metalice, aeronautică, electrocasnice.

Citeste si:
Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500 ESG. Elon Musk: E o...
Tesla a fost exclusă din...

IMSAT Groupe SNEF proiectează, dezvoltă și integrează soluții multitehnice pentru cele mai complexe aplicații din Industrie, Energie, Infrastructură Clădirilor sau a Transporturilor. Compania numără peste 1.100 de specialiști, cu experiență în proiecte implementate în România și în peste 35 de țări de pe patru continente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri