Pandemia de Coronavirus a prins Grupul Floria în plină dezvoltare, cu multe investiții începute și cu multe proiecte aflate în faze de explorare sau construcție. După ce a înregistrat scăderi pe toate sectoarele, atât distribuție către hypermarketuri, cât și retail, Floria se așteaptă la doi ani fără profit, scrie retail.ro.

Se vorbește puțin despre cât de afectată a fost industria floristică de criza pandemică. Dar realitatea este că piața a fost efectiv zguduită. Pe zona de import am scăzut cu 80%, pe partea de distribuție către lanțurile de hypermarketuri scăderea este de cca. 70%, iar pe retail, de cca. 60%”, a declarat Adrian Ciucur, CEO al Grupului Floria.

Lanțul Floria a fost nevoit să închidă cinci florării în perioada de stare de urgență. Singurele care au rămas deschise au fost cele două din Câmpineanu și Dorobanți, dar au înregistrat vânzări foarte mici.

Am redus deja structura de angajați cu 20 persoane. O parte sunt în șomaj tehnic (personalul din florăriile închise). Însă pentru o parte am reziliat contractele, anticipând o revenire lentă către structura pe care funcționam înainte, care era oricum una de creștere.

Aveam practic o echipă pregătită pentru expansiune și avânt de dezvoltare. Cel puțin pentru 2020 si 2021, nu cred că va fi vorba de așa ceva, deci am redus structura în acord cu previziunile.

Adrian Ciucur, CEO al Grupului Floria

Fără evenimente de organizat, fără personal care să se întoarcă la birou, cererea de flori s-a redus.

„Nu se pune problema de profit anul acesta sau anul viitor. În ceea ce privește cifra de afaceri, luăm în considerare o corecție de minim 60% față de anul trecut. Asta pentru că mai întâi trebuie să vedem semnale de revenire a cererii pe segmentele pe care noi le acoperim, ceea ce nu se întâmplă încă”, a mai spus CEO-ul Grupului Floria.

Sursa foto: Grupul Floria

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri