IKEA lansează chifteaua vegetală "cu textură de carne"

Începând cu 1 august, un nou produs alimentar va fi disponibil în restaurantele IKEA din București, în bistro și la magazinele cu delicatese suedeze – chifteluțele vegetale, aproape identice cu opțiunea din carne în materie de textură și gust.

IKEA susține că noile chifteluțe vegetale reprezintă o alternativă mai sustenabilă pentru cei ce preferă carnea. De asemenea, cantitatea de gaze cu efect de seră emisă în urma producției acestui nou sortiment echivalează cu doar 4% din totalul clasicelor chifteluțe IKEA.

„La IKEA, vindem peste un miliard de chifteluțe în fiecare an și suntem conștienți în legătură cu impactul procesării de carne asupra planetei. Acum, revoluționăm acest produs și extindem familia chifteluțelor IKEA prin intermediul noii variante de legume. Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul și textura asemănătoare cărnii, folosind doar ingrediente pe bază de plante și, implicit, de a încuraja toți iubitorii de carne să le încerce. Considerăm că opțiunile alimentare mai sustenabile ar trebui să fie la îndemâna cât mai multor oameni, așa că prețul chifteluțelor vegetale este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne,” spune Vanja Zeljković, Country Food Manager IKEA SEE.

După variantele cu carne de porc, vită, pui, opțiunea vegetariană sau cea din somon, noile chifteluțe vegetale vin cu ingrediente care substituie carnea, ingrediente pe bază de plante, obținute din proteine de mazăre galbenă, ovăz, cartofi, ceapă și mere. În restaurantele IKEA, chifteluțele vegetale se vor putea servi cu piure de cartofi, merișoare și sos de smântână, la fel ca varianta tradițională și la același preț.

De asemenea, clienții vor putea cumpăra și pungi de chifteluțe vegetale congelate de la magazinul cu delicatese suedeze IKEA, pentru a le pregăti chiar la ei acasă. Rețeta chifteluțelor de legume nu include ingrediente de origine animală, ceea ce le transformă într-o opțiune a gamei alimentare IKEA potrivită pentru cât mai mulți oameni – fie ei iubitori ai produselor din carne, flexitarieni (semi-vegetarieni) sau vegetarieni.

Citeste si:
Mobila IKEA din surse ilegale / Lemnul tăiat abuziv în Ucraina
Mobila IKEA din surse ilegale...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri