Timișorenii de la Viva Facilities au început, în urmă cu doi ani, un proiect cu scaune și birouri reglabile, care au ajuns în multe centre IT din România, dar și peste hotare, în Luxemburg și Munchen. Piața modelelor electrice de birouri s-a dezvoltat în ultimii ani, iar angajatorii sunt cei care investesc cel mai mult, putând fi văzut ca un beneficiu pentru salariați. Întrucât pandemia a afectat vânzările, compania se orientează pe extinderea gamei de produse, incluzând vestiare sau stații de ozonificare.

Birou Reglabil este un proiect al companiei Viva Facilities din Timișoara, prezentă pe piață de 10 ani, perioadă în care a furnizat peste 200.000 de metri liniari de rafturi pentru arhivă şi a amenajat peste 20.000 de metri pătrați de birouri. Proiectul a început în urmă cu doi ani, timp în care s-a dezvoltat o piață în jurul modelelor electrice de birouri.

„Proiectul Birou Reglabil l-am pornit din dorința de a promova stilul de a alterna munca din poziție șezând cu munca din picioare. În țările scandinave, precum Suedia, Norvegia, Danemarca, aproape 90% din angajați lucrează la birouri reglabile pe înălțime. Am observat că de la începutul pandemiei au crescut mult solicitările pe birourile reglabile, datorită faptului că mulți lucrează de acasă. Liderii mondiali în IT oferă angajaților bugete pentru achiziționarea unor birouri reglabile și scaune ergonomice”, spune administratorul Iosif Varga.

Produsele sunt fabricate atât în afara țării, cât și local, iar timișorenii le asamblează în funcție de necesitățile și preferințele pieței. Piesele și accesoriile sunt importate, în mare parte, din Italia, Olanda și Cehia. În prezent, cele mai vândute produse sunt birourile reglabile electric cu două motoare.

„În ultimii ani au apărut mulți comercianți de birouri reglabile, atât electrice, cât și manuale, dar cele cu două motoare fac diferența. Deși, destul de curând apărute, am observat o cerere în creștere pentru acestea, datorită performanței și funcțiilor aferente”, completează Varga.

IT-ul, domeniul care aduce cele mai mari vânzări de birouri reglabile

Atât scaunele, cât și birourile se pot customiza după preferința utilizatorului, cu diferite tapițerii, culori, mecanisme și blaturi, iar prețurile variază de la 200-300 de euro până la 700-800 de euro.

„Clienții nu își mai doresc birouri gri sau scaune negre, de exemplu, dar aleg să le personalizeze cu ambientul de acasă. Cele mai multe solicitări le avem acum pentru blaturile din lemn masiv, proiect pe care dorim să îl dezvoltăm în viitorul apropiat pentru a satisface nevoile clienților”, spune Iosif Varga.

Cele mai multe produse sunt vândute în orașele unde este dezvoltată zona de IT, adică București, Cluj, Iași și Timișoara.

„Deși nu ne promovăm în alte țări, am avut de curând câteva proiecte unde am livrat câteva sute de scaune în Luxemburg și Munchen. În situatia în care clientul optează pentru livrarea în afara țării, avem resursele necesare pentru a realiza aceste proiecte. Ungaria, Belgia, Macedonia, Germania, chiar și în Africa prin distribuitorii noștri”, spune Varga.

Depozitele companiei, care adăpostesc birourile reglabile, scaunele, dar și alte produse comercializate online și prin distribuitori, sunt în Timișoara, Viva Facilities având două hale unde depozitează în fiecare săptămână câte două-trei tiruri de marfă.

Vânzările în pandemie

Viva Facilities și-a continuat activitatea în pandemie, luând măsuri de siguranță și protecție pentru angajați și clienți. Deși criza sanitară i-a afectat financiar, compania a păstrat echipa de 12 angajați completă. Mai mult, echipa se va mări odată cu implementarea viitoarelor strategii de creștere și dezvoltare, în mediu online în mod special.

„De la începutul pandemiei am simțit o creștere vizibilă a vânzărilor de birouri reglabile și scaune ergonomice către persoane fizice. Noi, însă, ne adresăm în mare parte companiilor, dintre care multe și-au suspendat sau redus activitatea în această perioadă. Aceste decizii au avut un impact major asupra vânzărilor noastre lunare, dar am reușit să facem față provocărilor și ne-am orientat toate eforturile către clienții persoane fizice”, spune administratorul companiei.

Viva Facilities a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 1,4 milioane de euro și un profit de 200.000 de euro. În ciuda pandemiei, timișorenii se așteaptă la afaceri în creștere, anul acesta, de până la 1,5 milioane de euro.

„Pentru viitor avem pregătite mai multe direcții, în funcție de cum vor evolua lucrurile. Deja lucrăm la dezvoltarea celorlalte categorii de produse și extinderea gamelor, pentru a acoperi cât mai bine cerințele actuale. Pandemia a afectat mai mult sau mai puțin cerințele pieței, astfel că ne orientăm și noi spre produse pentru școala online, de exemplu, sau vestiare cu sisteme de ozonificare, necesare în condițiile actuale. Vom continua, de asemenea, investiția în dezvoltarea profesională a echipei și investiția într-un spațiu mai mare pentru birouri și spații de depozitare”, explică Varga.

Citeste si:

    Dacă sunteți interesați de achiziționarea unui produs, puteți folosi codul promoțional #wallstreet5, care oferă 5% reducere la toate modele de birouri reglabile sau scaune ergonomice pana la data de 31.12.2020.

    Sursa foto: Viva Facilities

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Anca Olteanu
    Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri