PREMIERĂ MONDIALĂ: L'Oreal lansează ambalajul cosmetic obținut din reciclarea emisiilor de carbon

L'Oréal a creat în parteneriat cu LanzaTech, companie de reciclare a carbonului, și Total, companie de energie care produce și comercializează combustibili, gaze naturale și electricitate, primul ambalaj pentru un produs cosmetic realizat din plastic, obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon.

Procesul de conversie a emisiilor are loc în trei pași:

  1. LanzaTech captează emisiile industriale de carbon și le transformă în etanol, folosind un proces biologic unic;
  2. Total, cu ajutorul unui proces inovator de deshidratare dezvoltat în parteneriat cu IFP Axens, transformă etanolul în etilenă înainte de a-l polimeriza în polietilenă, care va avea toate specificitățile tehnice ale echivalentului său fosil;
  3. L’Oréal folosește polietilena astfel obținută pentru a produce ambalaje cu aceeași calitate și proprietăți ca și polietilena convențională.

„Intenționăm să folosim acest material sustenabil în producția sticlelor de șampon și balsam până în 2024”, spune Jacques Playe, L’Oréal Packaging & Development Director.

Astfel, emisiile industriale de carbon pot fi utilizate pentru a produce ambalaje din plastic. Această premieră mondială reflectă mai întâi angajamentul celor trei parteneri pentru dezvoltarea unei economii circulare durabile a materialelor din plastic, deschizând totodată calea către noi oportunități pentru captarea și reutilizarea emisiilor industriale de carbon.

Cei trei parteneri își propun să continue colaborarea pentru producția pe scară largă a plasticului sustenabil, cu deschiderea de a lucra cu cei care vor să li se alăture și, împreună, să își ia angajamentul de a utiliza aceste noi materiale din plastic sustenabil.

Citeste si:
FASHION HOUSE Pallady nu se va mai deschide pe 25 martie
FASHION HOUSE Pallady nu se...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri