Pe fondul presiunii puse de pandemie pe bugetele companiilor, găsirea unor soluții care să păstreze balanța între competitivitate pe piața muncii și echilibru financiar a devenit critică. În acest context, tot mai multe companii se orientează spre folosirea beneficiilor extrasalariale cu avantaje fiscale pentru a optimiza cheltuielile companiei, păstrând totodată câștigul net al angajaților.

Avantajele fiscale

Fiecare dintre cardurile de beneficii emise de Up România vine cu o serie de avantaje fiscale. În ceea ce privește cardurile de masă Up Dejun - unul dintre beneficiile cele mai dorite de angajații din România - spre deosebire de varianta măririi de salariu, acestea sunt un mijloc de economisire pentru companie, salvându-se până la 37% din bugetul de cheltuieli.

Cardurile Up Cadou sunt cea mai eficientă soluție pentru recompensarea angajaților cu ocazia unor evenimente. Acestea au 0 taxe patronale și salariale și 0 impozit dacă valoarea lor nu depășește 150 de lei de persoană. Valoarea tichetelor încărcate pe card poate varia, iar acestea pot fi oferite tuturor angajaților, dar și copiilor minori ai acestora.

Ca și în cazul cardurilor cadou, cardurile Up Cultură sunt scutite de taxe patronale și salariale, iar valoarea maximă a unui tichet electronic nu poate depăși 50 de lei. Dacă suma este acordată lunar, aceasta nu poate depăși 150 de lei, iar pentru un eveniment nu poate depăși 300 de lei.

Cardurile Up Vacanță sunt scutite de contribuțiile angajatorului și angajatului – CAS, fond de sănătate, de șomaj, asigurare de accidente etc. – facilitând o economie de aproximativ 32% a bugetului de prime de vacanță. Angajații care primesc carduri de vacanță vor dispune astfel de o valoare mai mare față de cea acordată cash.

Avantaje sociale și emoționale

Oferirea de carduri de beneficii angajaților le dă acestora acces la bunuri de consum esențiale, precum posibilitatea de a avea un prânz în fiecare zi, precum și la bunuri care le cresc substanțial calitatea vieții și contribuie la echilibrul viață profesională/viață personală, cum sunt cardurile cadou, cele culturale și cele de vacanță. Pentru angajați, unul sau mai multe beneficii extrasalariale, dincolo de contribuția la coșul propriu de cumpărături și calitatea acestuia, semnifică grija angajatorului pentru ei. Acestea sunt o dovadă de prețuire, iar acordarea lor întărește relația angajat-angajator, crește încrederea reciprocă și face echipele mai unite și mai funcționale.

Experiență modernă, sigură și rapidă la cumpărături

Prin tehnologia contactless, dar și prin accesul tot mai mare la magazine online afiliate, cardurile de beneficii sunt instrumente moderne și sigure de folosit în aceste vremuri când avem nevoie de scurtarea timpului petrecut la cumpărături și de un contact limitat cu oamenii și suprafețele. Pe de altă parte, pentru tot portofoliul său de carduri, Up România oferă utilizatorilor săi una dintre cele mai apreciate aplicații de finance din România, prin care aceștia pot urmări tranzacțiile, soldul și ofertele partenerilor comercianți. În plus, din aplicația Up Mobil, aceștia pot face cumpărături online sau pot achita direct cu telefonul, dacă acesta este unul cu sistem Android. Pentru utilizatorii care folosesc sistemul de operare Apple, Up România oferă posibilitatea înrolării cardurilor în aplicația Apple Pay și, astfel, plata directă cu telefonul. Alte parteneriate, spre exemplu cele cu PayByFace sau Netopia, oferă utilizatorilor de carduri noi posibilități de plăți contactless și online.

Alegerea oricăruia dintre aceste mijloace de motivare și fidelizare a angajaților oferite de Up România înseamnă gestionare simplă, beneficii fiscale și, mai ales, o relație întărită cu propriii angajați.

Up România face parte din Grupul Up, o companie internațională, independentă și solidă, care este prezentă în 30 de țări și are o experiență de peste 50 de ani în domeniul furnizării de produse și servicii pentru motivarea și fidelizarea angajaților, recompensarea și stimularea vânzărilor, precum și instrumente pentru susținerea programelor și proiectelor sociale.

Intră pe www.upromania.ro și comandă cardurile de beneficii cele mai potrivite pentru angajații tăi!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri