Gigantul din lumea bijuteriilor spune că va trece complet pe diamante făcute în laborator.

Tot mai multe companii au căutat alternative la diamantele minate din cauza impactului asupra mediului, dar și a modului în care se muncește în industria minieră a pietrelor prețioase.

Alexander Lacik, CEO-ul de la Pandora, a declarat pentru BBC că schimbarea face parte dintr-o dorință de a deveni mai sustenabili. El spune că acesta este lucrul care trebuie făcut.

Totuși, pe lângă avantajele pe care le au asupra mediului, diamantele făcute în laborator sunt mai ieftine. Lacik explică faptul că „putem să facem exact ce face natura, dar la un preț foarte diferit”. Diamantele făcute în laborator ar putea fi de trei ori mai ieftine.

În 2020, industria diamantelor produse în laborator a ajuns să producă între 6 și 7 milioane de carate. În continuare e la o distanță imensă față de diamantele minate. În ultimul an au fost minate 111 milioane de carate, dar numărul e în scădere. După ce a atins un maxim istoric în 2017, producția de diamante s-a prăbușit în special în Rusia, Canada, Botswana și Australia.

Pandemia este unul dintre factorii care a afectat industria diamantelor. De Beers, producătorul unei cincimi din diamantele lumii, a anunțat că producția sa a scăzut cu 18% în ultimul an.

Dar în cazul Pandorei situația ar putea să stea altfel. În prezent diamantele vor fi făcute în laboratoare din Marea Britanie, iar englezii vor fi primii care le vor cumpăra. Noile bijuterii cu diamante vor porni de la 350 de dolari. Dar Pandora nu se bazează doar pe diamante. Din cele 100 de milioane de bijuterii vândute anual, diamantele reprezintă doar o mică parte, iar CEO-ul lor crede că scăderea de preț va mări vânzările

În plus, sustenabilitatea diamantelor făcute în laborator ar putea să îi atragă mai mult pe mileniali și pe cei din generația Z.

Alexander Lacik, CEO-ul Pandora spune că își dorește să aibă o afacere care să nu aibă emisii de carbon.

„Vrem să ne reducem impactul asupra mediului. Am patru copii și la un moment dat nu voi mai fi. Vreau să las planeta într-o formă mai bună decât cum a arătat în ultimii 50 de ani.”

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri