29 Iulie 2021

Companii care cer ca angajații să fie vaccinați



Întreaga omenire se află în fața unui val patru al pandemiei de COVID-19 care pare să vină amenințător din cauza variantei Delta a coronavirusului. Acesta este și motivul pentru care îngrijorările privind posibilele focare de infecție vin și din partea managerilor de la cele mai mari companii din lume, care le solicită acum angajaților să se vaccineze. Dincolo de taberele antivacciniste și coronasceptice, vaccinul împotriva coronavirusului este cea mai eficientă metodă de apărare contra acestui virus. Pe acest lucru mizează și giganții din industria tech, precum Google, Facebook, Netflix, dar și gigantul bancar Stanley Morgan, care a impus vaccinarea drept condiție pentru reîntoarcerea angajaților din New York la birou. De asemenea, Washington Post este prima publicație care cere angajaților să se vaccineze.

Google

Google a solicitat angajaților din SUA să se vaccineze dacă vor să se întoarcă la birou. Compania le cere salariaților schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, o măsură care va fi ulterior extinsă și în alte țări din lume. Google va furniza în zilele următoare mai multe detalii cu privire la excepțiile de la această măsură „pentru persoanele ce nu pot fi vaccinate din motive medicale sau populaţii specifice”.

Sursa foto: Unsplash


Microsoft

Începând cu luna septembrie, Microsoft va cere angajaților, vânzătorilor, dar și invitaților/musafirilor să arate dovada vaccinării pentru a putea intra în clădirile companiei din SUA, scrie Forbes.com.

Campaniile de vaccinare au un ritm scăzut la nivel internațional, însă autoritățile din întreaga lume speră ca varianta Delta să îi convingă pe oameni să se imunizeze. În plus, oficialii gândesc tot felul de recompense prin care oamenii să aleagă vaccinarea.

Sursa Foto: Pixabay


Facebook

Facebook va impune vaccinarea obligatorie a angajaților americani care se întorc la birou.

„Pe măsură ce birourile noastre se redeschid, vom solicita vaccinarea oricărei persoane care vine să lucreze în oricare dintre campusurile noastre din SUA. Modul în care implementăm această politică va depinde de condițiile și reglementările locale”, a declarat Lori Goler, VP of People, potrivit CNBC.

Facebook va crea și un cadrul pentru cei care nu pot fi vaccinați din motive medicale sau din alte motive, a mai spus Goler. De asemenea, gigantul tech va continua să își evalueze această abordare și în afara SUA, a adăugat Goler.

Sursa foto: Shutterstock


Netflix

Netflix va face ca vaccinările anti-COVID-19 să fie obligatorii pentru angajații care fac parte din echipele care coordonează producția și distribuția filmelor și serialelor din SUA. Potrivit rapoartelor, compania de streaming din SUA va solicita ca personalul din „zona A” - actori și echipaj în contact strâns cu ei, să fie vaccinați împotriva coronavirusului.

Netflix a implementat această mișcare după ce s-au convenit recent noi standarde între sindicatele și studiourile de la Hollywood, care ar permite companiilor să implementeze politici obligatorii de vaccinare pentru membrii cheie care fac parte din distribuția de filme și seriale, notează BBC.

Sursa foto: Unsplash


Washington Post

Washington Post va cere tuturor angajaților să demonstreze că sunt vaccinați împotriva coronavirusului, a declarat editorul ziarului.

Editorul Postului, Frederick J. Ryan Jr., a transmis într-un e-mail către angajații săi că publicația a decis să solicite dovada vaccinării ca o condiție de angajare, începând cu revenirea la birou, prognozată pentru luna septembrie. Decizia vine ca urmare a îngrijorările cauzate de varianta Delta a coronavirusului, care este mult mai contagioasă comparativ cu variantele anterioare ale virusului, au anunțat reprezentanții Washington Post.

Sursa foto: Pexels


Morgan Stanley

În cazul Morgan Stanley, situația impunerii vaccinării a fost mai complicată. Inițial, angajații gigantului bancar din SUA au fost amenințați cu tăieri de salarii în măsura în care nu se vor prezenta la birou, însă nu oricum, ci complet vaccinați.

Ulterior, liderii băncii au anunțat că vor să interzică accesul tuturor angajaților, dar și a vizitatorilor la birourile sale din New York, care nu sunt vaccinați complet împotriva COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock




Citeste si