Începerea unui nou an școlar în context pandemic îi obligă pe studenți să caute locuri mai sigure de cazare pentru perioada studiilor universitare, iar campusurile private devin în acest context o opțiune tot mai căutată. Cererea de spații de cazare în West Gate Studios, cel mai mare campus privat din România cu o capacitate de cazare pentru 1.600 de studenţi şi tineri profesionişti, a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar, iar gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019.

„Pandemia nu a fost ușoară nici pentru studenți sau pentru tinerii aflați la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăța și de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an școlar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulți caută soluții pentru a-și proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opțiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea, motiv pentru care vedem deja un val de studenți care își asigură spațiul de cazare în perspectiva începerii anului universitar și care pun tot mai mult accent pe confortul, beneficiile și siguranța pe care le oferă campusurile private”, explică Cristian Slave, General Managerul campusului West Gate Studios și unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites dezvoltate de Genesis Property.

La West Gate Studios, odată cu pandemia, au fost implementate protocoale suplimentare de curățenie și igienizare care vizează creșterea gradului de siguranță sanitară pentru studenți. Campusul privat situat în West Gate Business District cuprinde 800 de garsoniere și apartamente cu o capacitate totală de 1.600 de locuri, iar studenții au acces la piscină, sală de fitness, un spațiu de evenimente, un restaurant, o bibliotecă, parcare, curățătorie sau la servicii medicale private.

“Componenta offline a vieții de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesioniști de pe piața muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecți sau avocați buni fără ca aceștia să aibă o experiență relevantă în viața reală, atât pe plan educațional, în stadiul de învățare și practică, dar și în plan profesional, la început de carieră.

Zona online nu poate decât să completeze zona de offline, nu are cum să o înlocuiască. Tocmai de aceea, în campusul privat West Gate Studios, obiectivul nostru a fost întotdeauna să formăm o comunitate dinamică în care studenții să acumuleze experiențe pentru viitorul lor și să se dezvolte în plan personal și profesional”, a mai spus Cristian Slave.

Sursa foto: West Gate Studios

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri