City Insurance, cel mai mare asigurator de pe piața auto din România a initrat în insolvență după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare. Compania se afla în topul celor mai mari jucători din domeniul asigurărilor RCA.

Retragerea autorizației de către ASF a avut loc în condițiile în care compania de asigurare nu a putut face dovada solvabilității pentru a-și putea continua activitatea. Despre această prăbușire a liderului pieței din acest segment, premierul Florin Cîțu cataloghează acest eveniment ca fiind unul „natural” care se petrece într-o economie de piață.

„Există un reglementator. Guvernul de aceea nu mai trebuie să intervină. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Mă voi asigura că oamenii, clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii.

Vom vedea dacă ASF-ul și-a făcut treaba, nu am în acest moment un răspuns. Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie (...)

Reglementatorul pieţei e cel care are grijă de piaţă. În acelaşi timp, falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns. Aici sunt alte probleme. Dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci da, ar fi o problemă”, a precizat Florin Cîțu, în cadrul unei sesiuni de întrebări pe care a avut cu jurnaliștii.

Important de anchetat este, în continuare să se descopere dacă într-adevăr a fost o fraudă sau nu, a mai spus premierul. Totodată, acesta a insista că astfel de eveniment sunt „naturale” într-o economie de piață și fac parte din capitalism.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri