Compania imobiliară Evergrande din China a acumulat datorii de 300 de miliarde de dolari, ceea ce a creat îngrijorări la nivelul întregii economii globale. Mulți analiști străini aseamănă acest episod cu prăbușirea Lehman Brothers din 2008, un colaps care a provocat în lanț o criză financiară uriașă, care a cuprins treptat fiecare țară.

Gigantul imobiliar are de plătit până azi o dobândă de 83,5 milioane de dolari şi până miercuri, 29 septembrie, o altă dobândă de 47,5 milioane de dolari, pentru două obligaţiuni (bonduri), scrie Digi 24. În eventualitatea în care Evergrande nu va plăti la timp aceste sume, compania va intra în incapacitate de plată.

Guvernul chinez se teme că un posibil faliment al companiei de real estate ar putea crea un efect de cascadă, ce va afecta întreaga economie națională. Acest episod se sincronizează și cu faptul că liderii de la Beijing nu au în această perioadă o relație bună cu Occidentul, timp în care se confruntă și cu pandemia de COVID-19.

În urmă cu două zile, Bloomberg scria că piața imobiliară chineză a provocat îngrijorări masive la nivel internațional din cauza scăderilor înregistrate de piețele globale de capital. Primii 500 de miliardari ai Planetei, în frunte cu Jeff Bezos și Elon Musk, au pierdut împreună 135 de miliarde de dolari. Numai CEO-ul Tesla pierduse 7,2 miliarde de dolari.

Evergrande Real Estate - sau Heng Da Group în limba chineză - deține peste 1.300 de proiecte de construcții în peste 280 de orașe din China.

Fondată de fostul executiv chinez de oțel Xu Jiayin în sudul Chinei în 1996, este acum cel de-al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, ca cifră de afaceri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri