Dragoș Anastasiu, fondatorul Eurolines, a lansat împreună cu alți șase antreprenori și experți din zona de business, Adwise, o platformă prin care micii antreprenori se pot consulta cu unii dintre cei mai mari oameni de afaceri din România.

Astfel, micii antreprenori din România vor putea apela la sfaturile unora dintre cei mai de succes oameni de afaceri locali, printre și fondatorul Eurolines, Dragoș Anastasiu, Marius Ghenea (printre altele fondator Flamingo sau FIT Distribution), Wargha Enayati (fondatorul rețelei de clinici private Regina Maria), Dragoș Petrescu (fondator City Grill) și mulți alți parteneri ai platformei Adwise.

„Noi vom fi aici ca o clinică pentru afaceri. Mai întâi vine la mine un antreprenor, eu fiind medicul generalist, îi dau un diagnostic și îl trimit mai departe la specialiști, la oameni precum Marius Ghenea, precum Wargha Enayati, care să-i ajute să-și rezolve problemele” , a explicat, în conferința de presă a lansării platformei, Dragoș Anastasiu, unul dintre cofondatorii Adwise.

Antreprenorii nu trebuie să-și facă griji pentru plata consultanței

Cei care se tem că nu-și vor permite consultanță din partea antreprenorilor cu succes din România nu au de ce să le fie teamă. Potrivit lui Anastasiu, în prima fază se va stabili de ce este nevoie pentru a ajuta afacerea unui antreprenor care are nevoie de consultanță pentru a-și crește afacerea sau pentru a ieși dintr-un impas, iar în funcție de „diagnostic” se va stabili ce se poate face.

„Consultanța de top este scumpă, iar cei mai mulți dintre antreprenori nu își permit astfel de servicii, sau nu înțeleg că trebuie prioritizate. Trecând prin asta chiar eu, înțeleg filosofia antreprenorului român la început de drum. Am avut și eu mereu sentimentul acesta că nu-mi permit să stau de vorbă cu un consultant, cu unul care știe mai bine ca mine, și nu am făcut-o.

Nu vom veni cu un pachet prin care cerem nu știu câte zeci de mii de euro pentru ai face un program de consultanță. Vom stabili pe parcurs. Pentru cei care nu-și permit să plătească serviciile de consultanță, le vom oferi și varianta de parteneriat. Astfel, în funcție de nevoile antreprenorilor, se pot găsi chiar soluții prin care aceștia să nu plătească nicio sumă de bani. Astfel, parteneriatul poate să ia forma unei participări în acționariat sau a unui comision de succes, dacă este vorba de o tranzacție. La succes oamenii plătesc”, a mai explicat Dragoș Anastasiu.

Potrivit acestuia, riscul pe care și-l asumă fondatorii Adwise oferind și astfel de facilități este, în esență, modul lor de a da ceva înapoi mediului de business în care s-au format și de a sprijini antreprenoriatul românesc.

Cei șapte fondatori ai platformei sunt Dragoș Anastasiu, Tiberiu Istocescu (avocat și consultant, Managing Partner, Istocescu & Vintila), Mihaela Vintilă (avocat, Senior Partner, Istocescu & Vintila), Roxana Stan (expert în Resurse Umane, fost director HR la Eurolines), Dan Berciu (mentor business și management financiar), Ionuț Grigorescu (Antreprenor, developer, marketer) și George Leca (expert în Project Management).

Cei din Adwise vor oferi, printre altele, suport pentru finanțare și servicii, pentru achiziții și transferuri de afacere, dezvoltarea organizațională și dezvoltarea abilităților de antreprenoriat, management și așa mai departe.

Cei care vor să intre în contact cu experții și oamenii de afaceri din echipa Adwise o pot face aici.

Sursa foto: Adwise

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri