Pentru acasă, pentru drum sau de drag! Astfel se pot defini, nu mereu la fel, momentele dulci pe care fiecare ar trebui și trebuie să le avem în viața noastră sub toate formele. Uneori, aceste “forme” capătă consistența ciocolatei fine scursă, ca un poem, pe un tort, ori o prăjitură, ori farmecul strălucirii arămii a caramelului, sau visul ascuns copilărește într-un bol cu frișcă.

Și, la sfârșit, după ce aceste “forme” ajung să îți seducă gustul și privirea este posibil să ai în minte expresia aceea consacrată din filme și nu numai: “Do you believe in magic?”.

„Totul pornește de la pasiune. Și de la mult curaj”, spune Alina Răducan, cea care a intrat în zona de antreprenoriat – după mulți ani petrecuți in multinationala.

Cofetăria, cu laborator propriu , are locatia deschisa în Bucureşti si este prezenta în zona de online. “Îmi plac prăjiturile, ador ciocolata și îmi place să îmi iasă din mâini și minte un preparat senzațional, însă nu m-aș fi gândit să devin Pastry Chef, cel puțin nu la 30 ani!”, spune Alina. De fapt, despre cum e să treci de la multitasking, multinaţională și alte lucruri derivate, la o lume…dulce, dar într-un anumit la fel de precisă ca cea corporate, ne-a vorbit chiar Alina Răducan.

De unde au pornit…momentele dulci și ce intenții de viitor aveți cu ele?

Momentele dulci au apărut din pasiunea de a crea prăjituri pentru familia mea! Lucrul acesta a fost inspirat și de la mama mea. Imi aduc aminte când eram mică în fiecare zi aveam câte o prăjitură de casă făcută de mama.

Gustul prăjiturilor din cofetăria Sweet Moments este foarte mult asociat de clienții noștri cu gustul prăjiturilor de casă. Sunt prăjituri făcute cu pasiune, din ingrediente cât mai naturale, folosim ouă de la fermă, făină de cea mai bună calitate, ciocolată și cacao Callebaut, toate pentru a asigura cliențiilor noștri gustul și
calitatea pe masură.

Cât curaj, cât risc și câtă, de ce nu, frumoasă nebunie, îți trebuie pentru a face o asemenea afacere?

Îți trebuie un gram de nebunie, omul de lângă ține să te încurajeze să prinzi curaj și foarte multă răbdare și înțelepciune. La început există un risc destul de mare fiindcă este un domeniu în care sunt foarte multe lucruri perisabile și riști să ai foarte multe pierderi, până ajungi să ai un flux de vânzare constant, însă trebuie să înveți să identifici, să alegi și să trăiești cu o doză acceptabilă de risc.

De când visați să aveți o cofetărie și cum de v-ați îndeplinit visul? Este greu, e ușor?

Îmi plac prăjiturile, ador ciocolata și îmi place să îmi iasă din mâini și minte un preparat senzațional, însă nu m-aș fi gândit să devin Pastry Chef, cel puțin nu la 30 ani!
Este greu din perspectiva oamenilor. Forța de muncă este deficitară în acest domeniu, cu greu găsești oameni buni care să înțeleagă și să respecte ceea ce dorești pentru client și anume : calitate și gust! În acest moment avem o echipă formată din 7 oameni, sunt angajați buni care lucrează cu pasiune, cu dăruire, iar lucrul acesta se simte în gustul produselor.

De unde ați pornit mai întâi, ca profesie?

Timp de 8 ani am lucrat într-o companie cu capital românesc, având ca resposabilități realizarea de contracte și licitații în domeniul de sănătate. În tot acest timp cochetam acasă cu momentele dulci pentru mine, familie, colegi, prieteni.
Apoi, la îndemnul soțului meu, al șefului meu și al prietenei mele m-am înscris la școala de cofetari.
Am lucrat, în paralel cu jobul meu, la un hotel de lux în București și acolo am învățat de la lucrurile de baza ale cofetăriei, până la trucuri, lucruri de finețe, respectiv detaliu. În tot acest timp am continuat să fac pentru familie mea, acasă, prăjituri! Până într-o zi, când împreună cu soțul meu am decis să încercăm să deschidem un laborator de cofetărie cu magazine de deschidere offline și online.
I-am prezentat planul unui investitor, un om minunat care a crezut în mine, care m-a încurajat, sprijinit și învățat cele mai bune sfaturi, un om care deși nu face parte din familia mea l-am considerat de multe ori că fiind tatăl meu.

Pe ce evenimente ori clienți vă focalizați?

Încă de la început brandul Sweet Moments a fost creat în jurul cliențiilor online, aici strategia noastră este în continuă dezvoltare. Totodată, evenimentele de nuntă, botez și corporate sunt cele vizate de noi.

Care sunt cele mai dificile momente cu care v-ați confruntat și vă confruntați într-o asemenea afacere?

Vorbim despre un business creat de la 0, un business care oferă cliențiilor săi un altfel de dulce, cu produse delicioase și lipsite de potențiatori de gust sau alte “ciudățenii”. Probabil că cele mai dificile situații sunt cele ale finanțării. Din păcate, statul nu oferă sprijin antreprenorial real către noile companii. Chiar dacă există programe de finanțare, acestea se accesează greu, de cele mai multe ori se întârzie sau sunt amânate și nu te poți baza pe ele pentru a da startul într-un proiect. Aici nici băncile nu fac eforturi în a finanța real planuri de afaceri de tip start-up.

Care este cea mai frumoasă laudă pe care a primit-o cofetăria voastră?

Suntem mândri că primim laude în fiecare zi din partea clienților însă îmi aduc aminte de un moment când am primit un apel de la o doamna foarte drăguță din Olanda și ne-a rugat să le facem o supriză copiilor ei, prin livrarea unui pachet compus din tort și mini prăjituri. Am livrat comanda, iar a doua zi mi-a trimis un email în care îmi spunea că i-am făcut cea mai mare bucurie fiindcă am adus zâmbetul pe buze familiei. Copiii au spus că au mâncat cel mai bun tort, gust ce le-a adus aminte de mama și copilăria lor și așa au simțit-o mult mai aproape de ei.
Este o satisfacție inegalabilă când primești laude în modul acesta.

Cum poti descrie cofetaria Sweet Moments in cateva fraze?

Toate produsele sunt realizate in laborator propriu, incepand cu blatul de prajituri si terminand cu decorurile. Produsele prime sunt obtinute de la producatorii locali, retele au la baza doar ingrediente proaspete, cat mai naturale, preparatele sunt repartizate in camera frigorifica, iar transportul nu este nici el un aspect neglijat, produsele ajungand la client cu transport frigorific autorizat.

Exigenta si devotamentul echipei Sweet Moments si-au spus cuvantul, existand, pana in prezent, peste 50.000 de clienti fericiti si peste 10.000 de prezente la diferite evenimente, iar livrarile saptamanale au depasit pragul de 200.

Ne poti vizita la adresa : Str Emil Racovita nr 25, sector 4 , Bucuresti, numar de telefon 0745.199.938 sau la adresa de email info@sweetmoments.ro

Poti intra si pe site-ul nostru http://www.sweetmoments.ro

Fericirea are gust de dulce, dulcele Sweet Moments!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri