Veniturile trimestriale ale Tesla au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită livrărilor record, în pofida dificultăţilor provocate de deficitul global de cipuri şi de materii prime.

Compania condusă de miliardarul Elon Musk a înregistrat în trimestrul trei din 2021 venituri de 13,76 miliarde de dolari, în creştere cu 57% faţă de 8,77 miliarde de dolari în urmă cu un an, în timp ce analiştii estimau venituri de 13,63 miliarde de dolari.

Profitul producătorului american de vehicule electrice a urcat la 1,62 miliarde de dolari sau 1,44 dolari pe acţiune, faţă de un profit de 331 milioane de dolari, sau 0,27 dolari per titlu, anul trecut, potrivit Agerpres.ro.

Tesla a informat că avansul veniturilor s-a datorat creşterii livrărilor de vehicule, dar şi avansului înregistrat în alte segmente ale afacerii.

În trimestrul trei din 2021, Tesla a produs 237.823 vehicule şi a livrat 241.391 de unităţi, din care 232.102 Model 3 şi Model Y, 9.289 Model S şi Model X.

Marja profitului operaţional a urcat la 14,6%, depăşind previziunile companiei pe termen mediu.

Compania se aşteaptă la o creştere medie anuală de 50% a livrărilor de vehicule.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri