Retailerul IKEA s-a confruntat cu blocaje și constrângeri la nivelul lanțului de aprovizionare și în România. Compania a declarat pentru wall-street.ro că a luat anumite măsuri pentru a se asigura că nu va rămâne cu rafturile goale tocmai în perioada sărbătorilor de Crăciun.

„La nivelul întregii industrii, ne confruntăm cu blocaje asupra lanțului de aprovizionare. Astfel, pentru a face față acestei probleme, compania lucrează pentru a îmbunătăți disponibilitatea produselor în România”, au declarat reprezentanții IKEA pentru wall-street.ro.

Având în vedere constrângerile în lanțul de aprovizionare, retailerul se va concentra să ofere publicului român principalele game de produse și să asigure disponibilitatea lor în magazinele IKEA Pallady și IKEA Băneasa, precum și în mediul online.

Între timp, pentru a atenua efectele care perturbă lanțul global de aprovizionare, IKEA colaborează strâns cu partenerii săi pentru a asigura disponibilitatea materiilor prime, minimiza întreruperile din linia de producție și asigura capacitatea logistică.

Reprezentanții companiei s-au asigurat împreună cu partenerii lor că nu vor avea probleme cu alimentarea stocurilor din magazine. Retailerul precizează că s-a pregătit deja de sărbătorile de iarnă, iar colecția de Crăciun de anul acesta a ajuns în magazinele IKEA România.

IKEA ar putea crește prețurile la produsele sale

De asemenea, din cauza costurilor mai mari de transport și materii prime, Grupul suedez IKEA plănuiește să crească prețurile la produsele sale la nivel global.

„Aprovizionarea magazinelor și depozitelor IKEA a fost o provocare. Întreruperea lanțului de aprovizionare a dus la o scădere substanțială a disponibilității produselor. Ne așteptăm ca acest lucru să continue până în anul financiar 2022", a declarat compania.

Directorul financiar Martin van Dam se așteaptă ca anul fiscal 2022 să fie provocator, cu mai multe dificultăți. Potrivit acestuia, costurile legate de aprovizionare vor crește în continuare. Până acum, grupul transmite că a menținut stabil prețurile produselor pentru francizați, dar în acest an costurile mai mari vor fi împărțite.

Ikea se așteaptă ca problemele de aprovizionare să dureze până în 2022

Retailerul suedez Ikea ia măsuri pentru a atenua efectele crizei logistice de la nivel global: transportă cu nave suplimentare, cumpără mai multe containere, depune mai mult efort pentru a transporta feroviar și deplasează mărfuri între depozite, dar se așteaptă ca problema să rămână anul următor, scrie publicația Retail Detail.

,,A fost dificil în ultimul an să ținem deschise toate magazinele și depozitele Ikea. Am văzut o scădere semnificativă a disponibilității produselor și acest lucru va continua pentru o perioadă de timp până în anul financiar 2022'', spune CEO-ul Jesper Brodin.

În prezent, cea mai mare provocare pentru retailer este obținerea de bunuri din China, având în vedere că acolo se fabrică un sfert din toate produsele IKEA. Și sucursalele nord-americane ale retailerului au fost cele mai afectate de lipsa materiilor prime. Pentru a evita dezamăgirea clienților, retailerul elimină temporar produsele indisponibile de pe site-urile și showroom-urile sale.

Prin închirierea mai multor nave, cumpărarea de containere suplimentare și recurgerea la transportul feroviar din China, retailerul de mobilier își propune să limiteze cât mai mult posibil întreruperile din lanțul său de aprovizionare. Acest lucru va duce, fără îndoială, la întârzieri și mai mari pentru comercianții cu amănuntul mai mici care nu își permit să își cumpere propriile nave.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri