Kozel, cel mai popular brand de bere neagră din Cehia, a fost lansat oficial în România de Ursus Breweries, liderul local al pieței de bere.

Kozel vine în România cu două variante de bere, Kozel Premium Lager (blondă) și Kozel Dark (neagră). Compania cehă a fost cumpărată de SABMiller în 2002 și vândută către japonezii de la Asahi Breweries în 2016. Asahi Breweries, la rândul său, controlează Ursus Breweries.

În portofoliul Ursus Breweries se mai află mărcile Asahi, Azuga, Timișoreana, Peroni, Ursus, Ciucaș, Pilsner Urquell, Grolsch, St. Stefanus și Kingswood.

În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca.

Foto: Shutterstock

Piaţa berii din România a rămas relativ stabilă în 2021, consemnându-se o scădere de 0,7% în volum, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Berarii României. Mixurile de bere şi berile aromatizate, precum şi berea fără alcool, au înregistrat cele mai mari creşteri, de aproximativ 20%, în timp ce specialităţile de bere au scăzut cu 43%.

Reprezentanții Asociației Berarilor spun că "de vină" pentru scăderea înregistrată de segmentul specialităţilor de bere superpremium sau speciale, este sectorul HORECA, ”pentru că acolo au fost restricţiile cele mai mari şi acolo este consumul pentru această categorie. S-a încercat compensarea prin online, dar nu suficient".

De altfel, ponderea deţinută de sectorul HORECA în vânzările de bere a crescut doar cu un procent faţă de 2020, până la 9% anul trecut, comparativ cu o pondere de 15-20% în anii anteriori pandemiei.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri