Dincolo de inovația din piața imobiliară de lux a României sau ineditul modelului de business investițional, Nordis Group mai are un as în mânecă: promite să atragă și să-și fidelizeze clienții și prin experiențe culinare de excepție, un diferențiator extrem de important în industria hotelieră.

Nordis Group a investit într-o bucătărie profesională cu o capacitate impresionantă, ce va deservi întreaga divizie de restaurante din ansamblul Nordis Mamaia.
• Întreg ansamblul hotelier și rezidențial include 12 restaurante și cafenele, ce vor oferi servicii de 5 stele.
• Investiția în echipamentele din bucătăria hotelului din Mamaia însumează în prezent 1,3 milioane de euro.
• Zona de bucătărie de desfășoară pe 850 de metri pătrați, spațiu încăpător pentru cei peste 60 de bucătari și personalul auxiliar.
• Capacitatea de servire a micului dejun este de 1.500 de persoane.
• Prânzul ia forma unui bufet tematic, diferit în fiecare zi a săptămânii: mexican, italian, asiatic, franțuzesc, oriental, mediteranean și chiar românesc - o adevarată călătorie în jurul lumii, în care oaspeții pot încerca ceva nou de fiecare dată.
• Restaurantul cu specific japonez Hana este prevăzut cu stații live de gătire, unde preparatele de tipul sushi sunt pregătite chiar în fața oaspeților, astfel încât aceștia pot interacționa cu echipa culinară.
Cel care conduce deja proiectul gastronomic al Nordis Hotel Mamaia este Claudiu Rusu - Executive Chef, care ne dezvăluie în premieră detalii despre noua experiență de 5 stele de la malul Mării Negre.

Care este planul prin care îți propui să poziționezi Nordis Mamaia în topul preferințelor culinare?
Prima interacțiune cu Nordis Mamaia a fost din poziția de consultant, iar după doar trei luni, mi s-a oferit poziția de Executive Chef. În prima etapă, principala mea activitate s-a concentrat pe transformarea și eficientizarea spațiului destinat într-o bucătărie funcțională. Începând de la organizarea zonelor, pentru că vor fi bucătării diferite, m-am ocupat de design-ul bucătăriei, al mobilierului, și am selectat și planificat achiziția a tot ce înseamnă echipament gastronomic profesional.
Nordis mi-a pus la dispoziție spațiul; eu a trebuit să integrez un concept. Am proiectat o bucătărie capabilă de multe funcții: servește micul-dejun pentru 1.500 de persoane, cina este organizată conform unui meniu à la carte cu specific franțuzesc, iar prânzul este servit în stil bufet și va fi inspirat, zi de zi, din altă bucătărie de talie internațională. Bucătaria principală deservește de asemenea partea de Room Service, dar și de catering pentru întreaga suită de evenimente ce se vor desfășura în spațiile dedicate acestora, la Nordis Hotel Mamaia.
Prânzul ia forma unui bufet tematic, diferit în fiecare zi: mexican, asiatic, italian, mediteraneean, oriental, franțuzesc și românesc, unde vom servi atât salate, cât și cele mai iubite feluri principale inspirate din bucătăria zilei respective, din care nu lipsesc peștele, fructele de mare, friptura, opțiunile vegetariene, dar și o selecție amplă de deserturi.
Hana, Elite, Allure Cafe, Pool Bar, Baccarat – sunt doar câteva dintre denumirile restaurantelor și cafenelelor care vor deveni populare în cel mai scurt timp prin prisma experienței oferite, de 5 stele.

Ce ne poți spune behind the scenes din bucătăria Nordis Hotel Mamaia?
Experiența specialiștilor este esențială, iar echipamentele reprezintă bagheta magică, fără de care nu putem face magie în bucătărie. Investiția în echipamente se ridică la 1,3 milioane de euro și cu siguranță vor exista suplimentări, ceea ce confirmă faptul că dotările sunt alese atent, pentru a facilita întreaga activitate.
Spațiul alocat bucătăriei se desfășoară pe aproximativ 850 de metri pătrați, aici urmând să activeze peste60 de bucătari și personalul auxiliar. Main kitchen sau bucătăria principală este amplasată la parter și mezanin. La mezanin sunt cele 13 camere frigorifice, cămările și zonele de preparare a cărnurilor și a legumelor. Toate acestea sunt aspecte organizatorice ce conferă cadru de desfășurare pentru întreaga echipă, cu care abia aștept să mă cunosc, pentru a dezvolta împreună un nucleu de forță, ce va reuși să pună Nordis Mamaia pe harta restaurantelor de top din România.

Cu ce iese în evidență oferta culinară de la Nordis Mamaia?
Restaurantul Elite poartă semnătura Nordis Hotel Mamaia și extinde experiența de cinci stele în domeniul gastronomic. Astfel, propunem oaspeților noștri un meniu franțuzesc la bază, puțin reinterpretat, care oferă cremă de homar, homar la grătar sau foie gras cu piure aromatizat de citrice. În plus, am adăugat și alte feluri savuroase din bucătăria contemporană internațională, pentru varietatea de care vrem să se bucure oaspeții noștri ori de câte ori cinează la Elite.
În oferta culinară a Nordis Mamaia se regăsește și un restaurant ce aduce un concept fuzionat între bucătăria tropicală și cea tradițional-japoneză, denumit Hana. Va fi amplasat în zona de lobby și va avea un show-kitchen, unde se va servi partea de bucătărie rece – sushi.
Pentru bucătăria caldă am ales preparate un pic ieșite din comun. Deși Beef Wagyu mai poate fi găsit și în alte restaurante, delicatesele pe bază de carne de zebră, cangur și struț Emu ne vor diferenția categoric de alte oferte.
Toate aceste tipuri de carne provin din surse sustenabile, din ferme care produc pentru o piață internațională. Meniul este dezvoltat și în baza a ceea ce poate fi adus în România, pentru că este important să avem o ofertă consecventă și oaspeții sa găsească preparatele din meniu de fiecare dată când vor lua masa în restaurantul nostru.

De la ce pornești atunci când vrei să creezi o rețetă nouă?
O rețetă nouă începe de la o idee gustativă sau chiar vizuală. De la un fruct sau de la un tip de carne mai specială, pe care cauți să o pui în valoare prin anumite ingrediente, ținând cont și de preferințele clienților. Este o reală provocaresă împaci toate gusturile.
Vrem să le oferim clienților noștri opțiuni variate și pentru că vorbim de restaurante de 5 stele, ne așteptăm ca recomandarea ospătarului să fie întotdeauna o sursă de inspirație.
Prin meniul creat, îmi doresc să inspir oaspeții să experimenteze mai mult, să le trezesc curiozitatea și să își deschidă apetitul spre alte gusturi.

Cum resimte clientul standardul de 5 stele al unui restaurant?
Este o experiență completă din momentul în care intră în restaurant și până când este salutat la ieșire. Ține de felul în care este condus la masă, de atmosfera creată de muzica ambientală, de aranjamentul mesei, dar și de eticheta ospătarului de la preluarea comenzii până la servire.
Bineînțeles, preparatele pe care le consumă sunt menite să-i impresioneze vizual și să le creeze o memorie gustativă. Prin felul în care sunt gătite, reușesc să-i surprindă și să le dezvolte clienților paleta și apetitul pentru gusturi fine.
Atenția la toate aceste detalii conturează experiența culinară de cinci stele.

Visezi la stele Michelin?
Sigur că da. Pentru Nordis, bineînțeles! Personal, nu caut să intru în lumina reflectoarelor, dar vreau ca oaspeții care ne trec pragul să fie impresionați gustativ; vreau ca preparatele servite să creeze amintiri culinare, astfel ca oaspeții să revină în restaurantele noastre. Faptele vorbesc de la sine și îmi doresc un bucătar decorat Michelin pentru bucătăriile și restaurantele de la Nordis Mamaia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri