După aproape jumătate de an de la izbucnirea războiului în Ucraina, declanșat de Rusia, H& M, retailerul suedez fast fashion, a luat decizia să părăsească țara condusă de Vladimir Putin.

Rușii s-au așezat la cozi kilometrice pentru a apuca să-și cumpere ultimele articole vestimentare pe care H&M le vinde în țara lor. Retailerul avea 170 de magazine fizice pe teritoriul rus, notează Digi24.

Oamenii s-au așezat la cozi încă dinainte ca centrele comerciale să se deschidă, pentru a fi siguri că vor intra în posesia ultimelor haine marca H&M care se vor mai comercializa în Rusia.

H&M nu este singura companie occidentală care a decis să părăsească Rusia, în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, ci face parte din sutele de businessuri internaționale care au procedat la fel. Cel mai răsunător „exit” de pe piața rusească este, fără doar și poate, cel al restaurantelor McDonald's. McDonald's Corp a vândut afacerea din Rusia actualului deţinător al licenţei, Alexander Govor. Govor a spus că intenționează să extindă noul brand la 1.000 de locații în toată țara și să redeschidă toate restaurantele lanțului.

Inițail, McDonald's, cel mai mare lanț de restaurante din lume, a anunțat pe 8 martie 2022 că va închide temporar toate restaurantele din Rusia și va opri toate operațiunile locale. Este vorba de 847 de restaurante McDonald's, cu aproximativ 62.000 de angajați.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri