Cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei, 9 februarie, platforma Glovo prezintă principalele obiceiuri ale românilor referitoare la consumul de pizza. Astfel, în ultimul an, prin platforma Glovo, în România au fost livrate în total 5.726.591 pizza, de peste două ori mai multe față 2021, ceea ce înseamnă aproximativ o pizza la 5 secunde.

Conform analizei Glovo, pizza rămâne pe locul trei în topul preferințelor românilor, alături de burgeri și shaorma.

Utilizatorii Glovo din România au comandat cea mai multă pizza în luna martie, urmată de luna februarie a anului trecut și de luna ianuarie din 2023.

Românii preferă să înceapă weekendul cu pizza, vinerea fiind, conform datelor Glovo, ziua cu cele mai multe pizza comandate. Cu toate acestea, ziua cu cele mai multe pizza livrate în ultimele 12 luni a fost 8 martie, de Ziua Femeii: 28.089 pizza.

Potrivit analizei Glovo, cele mai multe comenzi de pizza se plasează între orele 18:00-20:00 (peste 23%), însă „minutul de aur” al consumului de pizza în ultimele 12 luni în România a fost pe 17 decembrie, ora 16:30, minut în care s-au comandat, în medie, două pizza pe secundă.

Cea mai mare comandă de pizza înregistrată pe Glovo a fost plasată în București și are o valoare de 2.712,60 lei, însă pe tot parcursul anului, un utilizator Glovo din Fălticeni a comandat 477 de pizza, clasându-se pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din cele 25 de țări în care Glovo activează.

Rețetele preferate ale românilor sunt Diavola, Pizza Quattro Stagioni și Pizza Quattro Formaggi. Deși cele mai multe pizza se comandă în București, cea mai mare pondere a comenzilor de pizza raportată la numărul de produse comandate se înregistrează în Sighetu-Marmației (aproximativ 20%).

Din întreaga rețea Glovo, în top 20 orașe iubitoare de pizza, România este reprezentată de șapte orașe, în frunte cu Bucureștiul - ce depășește Barcelona, Madrid, Roma sau Milano -, iar Cluj-Napoca se plasează pe locul 7, Oradea pe 14, în timp ce pozițiile 16, 17, 18, 19 sunt ocupate de Iași, Brașov, Bacău și Constanța.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri