Bella Italia România este o pizzerie 100% românească, deschisă în Brăila acum 20 de ani, care s-a dezvoltat în jurul unei felii de pizza. Conform lui Robert Lucian Enache, manager marketing Bella Italia, România are în continuare nevoie de pizzerii, pizza fiind una dintre mâncărurile preferate ale românilor.

Cu toate că țara noastră are o legătură strânsă cu cultura italiană, iar populația are cel puțin o rudă plecată în țara lui Michelangelo, reprezentantul Bella Italia spune că românii nu prea mănâncă pizza italiană. Din acest motiv, pizzeria a adaptat rețetele după chipul și asemănarea preferințelor culinare ale românilor.

Românul nu prea mănâncă pizza italiană, el vrea o pizza românească, să fie cât mai pufoasă și cu cât mai multe ingrediente. Noi am adaptat rețetele pentru piața din România, pe care le schimbăm chiar și de la o zonă la alta a țării. Dacă într-o zonă este cerere de pizza cu fasole, facem pizza cu fasole”, a declarat Robert Enache.

Sursă imagine: Bella Italia România

Cât costă să deschizi o Pizzerie Bella Italia

Există cinci tipuri de locații pe care le poți deschide ca francizat, iar pentru fiecare dintre acestea, investiția inițială și taxa de intrare în franciză sunt diferite.

Pentru a deschide un restaurant Bella Italia România sau o pizzerie Drive Thru vei avea nevoie de o suprafață de 100 mp iar investiția inițială este de 100.000 euro + TVA. În această sumă este cuprinsă și taxa de intrare în franciză, echivalent a 12.000 euro, pentru care francizorul îți oferă dreptul de a utiliza brandul, instruirea personalului, rețetare și suport pe toată perioada contractului.

Pentru deschiderea unei pizzerii Express Point, o pizzerie de un maxim 30 mp, investiția inițială este de 25.000 euro + TVA, în care intră taxa de intrare în franciză de 5.000 euro.

În investiția inițială sunt cuprinse costurile legate de amenajarea spațiului și cumpărarea utilajelor necesare producției. Redevența lunară reprezintă 3% din cifra de afaceri a pizzeriei, și se adaugă 2% pentru bugetul de marketing.

Conform reprezentantului Bella Italia România, investiția inițială este recuperată între 12 și 18 luni.

Sursă imagine: Bella Italia România

Care sunt pașii pentru a deschide o franciză Bella Italia

Primul pas pentru a deschide o franciză Bella Italia România este o discuție cu francizorul cu care trebuie să stabiliți viitoarea locație. Pentru deschiderea unei noi locații, francizorul va face un studiu de fezabilitate pentru a identifica un perimetru cu trafic pietonal intens.

După discuția cu francizorul și semnarea contractului se face comanda utilajelor necesare și amenajarea locației. Francizorul se ocupă de comandarea utilajelor și training pentru operarea acestuia.

Pentru a funcționa o pizzerie, reprezentantul Bella Italia România a spus că sunt necesare 5 persoane: una pentru postul de management, iar celelalte pentru roluri de producție și vânzare, care să lucreze în ture. Trainingul angajaților se face la locația centrală Bella Italia România din Brăila pentru a păstra aceeași calitate în toate francizele.

Cea mai mare greșeală pe care îl poate face un francizat: să țină vitrina goală

Cele mai frecvete greșeli pe care le pot face francizații țin de imposibilitatea de a păstra calitatea impusă de francizor și expunerea deficitară a produselor.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă un francizat este să mențină calitatea pe care o impunem. Un alt lucru important este să mențină vitrina plină cu produse: vitrina plină vinde”, a declarat reprezentantul Bella Italia.

În prezent, rețeaua Bella Italia s-a extins în toată România și numără 28 de locații din care 15 funcționează în sistem de franciză.

Sursă imagine: Bella Italia România

Sursa foto: Bella Italia România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri