Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că bugetul Municipiului Bucureşti pentru anul 2024 urmează să fie adoptat vineri, după ce PNL şi PSD vor susţine un amendament la actualul proiect, potrivit Agerpres.

"Am avut o discuţie azi dimineaţă cu liderii consilierilor PNL şi PSD, ca să ne armonizăm pe această şedinţă din 22 martie, de poimâine. Ei mi-au spus ce au de gând să facă şi care e modificarea la buget pe care vor să o propună. Sunt în contact cu Direcţia Economică din Primărie, ca lucrurile să se întâmple şi pe 22 martie, după cum au spus ei, o să avem un buget, în sfârşit", a precizat edilul, pentru Digi24.ro.

Nicuşor Dan s-a declarat convins că bugetul va fi adoptat pe 22 martie şi că în felul acesta vor putea fi achitate facturile întârziate pentru spitale, administrarea străzilor sau furnizori. El a mai precizat că nu vor fi diminuaţi banii alocaţi pentru investiţii prin amendamentul susţinut de PSD şi PNL. În acest sens, a precizat că Municipalitatea urmează să mai primească 700 de milioane de lei din fonduri europene, bani care nu figurează în prezent în proiectul de buget.

"Pe 22 martie o să avem bugetul votat - asta va fi într-o vineri. Probabil că în 26 martie, marţi, o să avem banii veniţi de la Ministerul Finanţelor. (...) Pe discuţia pe care am avut-o azi de dimineaţă, am înţeles că PNL şi PSD vor vota bugetul cu amendamentul pe care mi l-au schiţat azi dimineaţă", a spus el.

Nicuşor Dan a reiterat că, în calitate de primar general, a propus un proiect de buget pentru anul 2024 care este "foarte asemănător" cu cel din anii 2021, 2022 şi 2023. El a remarcat că proiectele anterioare au fost adoptate, în condiţiile în care cel din 2024 "a stat mai bine de o lună de zile". Edilul general a opinat că, în mod "foarte probabil", acest lucru are o legătură cu campania electorală.

"În proiectul de amendament despre care am discutat azi, nu se ating zone vitale din funcţionarea Primăriei. (...) Pe de altă parte, în aceste zile, din 8 martie până în prezent, timp de aproape două săptămâni, am avut dificultăţi, pentru că 95% din sursa noastră de finanţare sunt aceşti bani, din impozite care vin de la stat. Există o lege care spune că nu putem să îi luăm până nu avem buget şi tranşa pe care noi trebuia să o primim pe 8 martie, de 350 de milioane de lei, nu am primit-o. Şi atunci, au fost telefoane la bănci, care aşteptau să le plătim rate; artificii, ca să putem să plătim salarii; amânări de facturi pentru oameni care fac lucrări pentru noi... deci a fost complicat. Aceste două săptămâni au fost complicate", a spus Nicuşor Dan.

Sursa foto: pmb.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri