Povestea Andreei, fondatoarea Rouladerie: Cum a transformat pasiunea pentru deserturi într-un brand de succes

Povestea Andreei, fondatoarea Rouladerie: Cum a transformat pasiunea pentru deserturi într-un brand de succes

Cuprins Articol:

Povestea Rouladerie a început cu mulți ani în urmă, într-o perioadă în care nu aveam nici cea mai mică idee despre ceea ce urma să devină astăzi. Nu a fost un plan măreț, nu am pornit la drum cu gândul că voi avea un laborator de cofetărie, ci a fost mai degrabă o evoluție naturală, un drum descoperit pas cu pas.

Toate gătim acasă, fie din necesitate, fie din plăcere – și cumva, fără să îmi dau seama, am început să îmi găsesc locul printre prăjituri. Îmi plăcea să văd bucuria celor dragi atunci când le puneam pe masă ceva dulce făcut de mine, iar asta a fost motivația care m-a împins să experimentez tot mai mult.

De la primele încercări la cursul de cofetar

La început, testam de toate – feluri principale, aperitive, deserturi. Îmi plăcea să gătesc, dar am realizat destul de repede că dulciurile îmi ofereau o satisfacție aparte. Mă atrăgea partea creativă, faptul că puteam combina arome, texturi și să transform ingrediente simple în deserturi memorabile. Așa că am început să aprofundez, să testez, să mă joc cu rețetele.

La un moment dat, mi-am spus: „Dacă tot îmi place atât de mult, hai să văd cum e să învăț asta serios.” Și așa am ajuns să fac un curs de cofetar. L-am urmat în cadrul hotelului Hilton, iar experiența a fost intensă și solicitantă. Am învățat ce înseamnă disciplina într-un laborator de cofetărie, munca fizică, adrenalina de a duce task-urile la capăt în timp util. Și mi-a plăcut. Toată oboseala și stresul erau date uitării în momentul în care vedeam produsul final.

Cofetar cu jumătate de normă –Primele torturi pentru prieteni și familie

După ce am terminat cursul, m-am întors în bucătăria de acasă și am început să pun în practică ceea ce învățasem. Prima dată, pe cei din familie. Apoi, prietenii au început să îmi ceară torturi pentru aniversări. Apoi prietenii prietenilor. Și așa, prin recomandări, am ajuns să fac torturi constant. Eram un cofetar cu jumătate de normă, lucrând din bucătăria mea, alături de mama.

Nu vreau să sune uzual și să spun că am pornit acest business din pasiune, pentru că, pentru mine, a fost mai mult de atât! A fost dorința de autodepășire la vremea respectivă și dorința de a aduce bucurie celor din jurul meu. Ceea ce s-a și întâmplat, evident, pentru că toate experimentele mele le-am făcut pe cei din familie. Și da, am reușit să îi îngraș câteva kilograme bune! Era o satisfacție aparte să văd cum dispar prăjiturile din frigider și să primesc cereri de „încă o porție”. Asta mi-a confirmat că sunt pe drumul cel bun.

Timp de câțiva ani, am făcut asta cu pasiune, dar la un moment dat, am simțit că nu fac suficient. Am simțit că nu reușesc să îmi ating adevăratul potențial. Așa că am decis să iau o pauză. Am vrut chiar să renunț complet și să predau laboratorul altcuiva. Dar exact atunci, mi-a venit ideea care avea să schimbe totul: ruladele.

Cum s-a născut Rouladerie – Ruladele ca reinterpretare a tortului

Încă din copilărie, am iubit ruladele. Doar că, de-a lungul timpului, am observat că piața nu oferea prea multe opțiuni. Erau aceleași rulade clasice, fără prea multă variație. Atunci am avut ideea: Cum ar fi să iau bazele torturilor pe care le făceam și să le transform în rulade?

Așa am început. Prima a fost rulada de bezea, apoi am reinterpretat bătrânul salam de biscuiți, iar de acolo am început să creez combinații noi. Am luat compozițiile pentru torturi și le-am transformat în rulade cu arome diferite, gândite să aducă ceva nou. Și așa s-a născut Rouladerie – locul unde fiecare ruladă este o felie de tort reinterpretată.

Rouladerie astăzi – Mai mult decât un laborator de rulade

Astăzi, Rouladerie nu este doar un laborator, ci un vis devenit realitate. Fiecare ruladă pe care o facem este gândită cu atenție, testată de nenumărate ori și creată cu ingrediente de calitate.

Indiferent că vorbim despre rulada cu ciocolată, fructe de pădure, fistic sau caramel, fiecare are o poveste, o combinație de arome unică și o textură perfect echilibrată. Ne dorim ca fiecare felie să fie o experiență de gust memorabilă.

Eu sunt Andreea Dincă, femeia din spatele Rouladerie, și sunt recunoscătoare că am reușit să transform această pasiune într-un business. Dacă și tu iubești deserturile proaspete, făcute cu ingrediente de calitate, te invit să descoperi ruladele noastre.

Pentru că fiecare zi merită să fie mai dulce, felie cu felie!

Personalizate pentru tine