Hidroelectrica a vandut cele 17 microhidrocentrale (MHC) din bazinele raurilor Moldova, Dorna, Gurghiu, Oltet, Negrisoara, avand o putere instalata totala de 10,58 MW, companiei austriece Wienstrom GmbH pentru 28 milioane euro, a anuntat Hidroelectrica.
"In urma procesului de privatizare, pretul total de adjudecare obtinut in urma celor cinci licitatii a atins o valoare record de 103.965.676 lei (de 2,3 ori mai mare decat pretul de pornire), echivalentul a circa 28 milioane de euro. In urma licitatiei, toate MHC-urile scoase la privatizare in aceastaetapaau fost adjudecate de catre compania Wienstrom GmbH din Austria", se arata in comunicatul institutiei.

La cele cinci licitatii deschise cu strigare, derulate intre 9 si 13 iunie, au fost admisi sase ofertanti. Initial, dosarele de prezentare au fost achizitionate de 31 de firme, din care 14 straine si 17 romanesti. Dintre acestea, au depus documentatia pentru participarea la licitatii un numar de noua firme, din care cinci straine si patru din Romania.

Conform sursei citate, panala inceputul anului 2009, toate cele 69 de MHC-uri ramase urmeaza sa fie vandute.

Urmatorul lot de microhidrocentrale va fi scos la licitatie cel mai probabil in luna septembrie, procedurile pentru vanzarea acestora urmand a fi demarate in perioada care urmeaza.

Hidroelectrica a mai privatizat, in perioada 28 ianuarie - 29 februarie, 16 microhidrocentrale (MHC) pentru care a obtinut peste 40,7 milioane lei, echivalentul a circa 11 milioane de euro. Cele 16 microhidrocentrale sunt situate in bazinele raurilor Suha Mare, Suha Mica, Ilfov, Sovata si Fenes, avand o putere instalata totala de 5,036 MW si 4.657.143 lei, rest de amortizat.

In urma licitatiei, microhidrocentrale din bazinul raului Ilfov ( jud.Dambovita), de catre compania Wienstrom GmbH din Austria, grupul de MHC-uri din bazinul raurilor Suha Mare si Suha Mica(jud. Suceava) a fost achizitionat de catre compania Romenergo din Romania

Grupul de MHC-uri din bazinul raului Fenes (jud. Alba) precum si cel din bazinul raului Sovata (jud. Mures) a fost preluat de consortiul format din companiile SC H&M Company SRL Negresti Oas si SC Lescaci COM SRL Negresti Oas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri